Başak Burcu Özellikleri (24 Ağustos – 22 Eylül)

Başak burcu özellikleri ve burç uyumu

ASTROLOJİ - 06-06-2022 13:48

Başak Burcu Özellikleri (24 Ağustos – 22 Eylül)

Gezegeni Merkür olan başak burcu toprak grubunda yer almaktadır. Başaklar genelde titiz, çalışkan eleştirel, detaycı ve hizmet odaklılardır. Bu burca bir şey beğendirmek oldukça zordur. En ufak detayı, en ufak kusuru görebilecek bir göze sahiplerdir onlar için her şey kusursuz olmalıdır. Başakların bir diğer özellikleri de fazla takıntılı ve evhamlı olmaları.

Anlaştığı burçlar: Boğa, Balık, İkizler

Anlaşamadığı burçlar: Akrep, Aslan, Kova

Burç taşı: Karneol, akik

Olumlu yönleri: Titiz, zeki, dakik, çalışkan, aileye bağlı, becerikli  

Olumsuz yönleri: Evhamlı, mükemmeliyetçi, takıntılı, seçici, huzursuz

Başak – Koç uyumu

Sorumlulukların bilincinde olan, hiçbir detaydan kaçmayan, her işi layığıyla yerine getirmeye çalışan başak burcu tam bir görev insanıdırlar ve oldukça çalışkandır. Üstelik uyumlu ve pratik zekalıdırlar. Sizin aşırı enerjik ve adrenalin dolu olmanız onun için abartı ve saçma gelebilir. Siz ise onun bu sakin hayatından sıkılabilir ve bir süre sonra onlardan uzaklaşabilirsiniz. Çalışkan yapınızla koç insanını etkileyebilirsiniz fakat fazla detaycı ve kuruntulu olmanız onun canını sıkabilir.

Başak – Boğa uyumu

Boğa burcunun uyumlu ve sakin yapısı, inceliği ve zarafeti hoşunuza gidecek burçlardan biridir. Birbirinizi tamamlarsanız eğer uyumlu ve huzurlu bir birlikteliğiniz olacaktır. Rahatına düşkün olan boğanın sürekli arkasını toplamanız gerekebilir çünkü bir süre sonra başak burcunun titizliği ve ayrıntıcı olmasından dolayı daha fazla bağlanacaktır ve inanılmaz bir ilişki olacaktır.

Başak – İkizler uyumu

Başak ve İkizlerin ortak noktalarından biri de gezegenlerinin Merkür olması. Aralarındaki zeka oyunları, ince espriler, ayrıntılar ve düzen aranızdaki bağı daha da çok sıkı hale getirebilir. Fakat başak burcunun hesap ve titizlik konusundaki özelliklerini bir nebze görmezden gelmeniz gerekebilir, aksi taktirde aranızda bu konular tartışmaya sebebiyet çıkarabilir. Her iki burç ta birbirlerinin eksiğini giderebilecek özelliklere sahiplerdir.

Başak – Yengeç uyumu

Duygusal ihtiyacı her açından karşılayabilen yengeç sizi çok iyi anlar ve sizin gündelik kaygılarınızı, evhamlarınızın karşısında oldukça rahatlatıcı ve sakindir. Aile ve çocuk bir yengeç için her zaman ön plandadır bu yüzden huzuru ve güveni bir yengeçte bulmanız mümkündür.

Başak – Aslan uyumu

Aslan burcunun fazla çabalaması, uğraşması başak burcuna abartılı gereksiz ve anlamsız gelebilir, bu yüzden birbirinizi anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Başak titizlikten, incelikten ve detaylar gibi ufak şeylerden mutluluk duyarken aslanın bu abartıları gürültü patırtıları başak burcuna fazla gelebilir bu yüzden zor bir ilişki olabilir.

Başak – Başak uyumu

İki titiz ve detaycı burç olarak verimli ve güzel bir ilişki yaşayabilirsiniz. Birçok şeyin üstesinden gelebilir hayatınızdaki çoğu şeyi pratik hale getirebilirsiniz. Birbirinizi tamamlayan burç ikilisinden birisisiniz, birinin göremediği detayı diğeri görebilir. Dikkatli olmanız konu ilişkinizin monotonlaşmasını önleyecek tedbirleri almayı ihmal etmeyin.

Başak – Terazi uyumu

Kolay bir ilişki olmayabilir. Çalışkan ve pratik zekaya sahip olan başak burcu için karşısında olan terazinin rahatlığı bir tık batabilir. Onun bunca emeğine ve çalışkanlığına anlam veremeyebilirsiniz çünkü başaklar her zaman titiz, detaylara önem veren ve pratik zekasıyla her şeyi kolayca düşünebilen bir burçtur.   Fakat siz ne kadar kontrolcü ve titiz olsanız da bir anda kendinizi terazinin kanatlarında bulabilirsiniz.

Başak – Akrep uyumu

Kolay bir ilişki olmayan ikili bir burç. Her şeyin mükemmel olmasını isteyen ve titiz, kuruntulu olan Başak hayatınızdaki en ufak ayrıntıyı bile fark edebilirler ve bu durum da hayatınızı kolaylaştırır. Bir başakta aradığınız duygusal derinliği ve tutkuyu bulmanız biraz zordur. Aslında herkes işine baktığında birbirinize rahatsızlık vermeyebilirsiniz.

Başak – Yay uyumu

İki burcun da değişken ruhlu, esnek yapıda ve güçlü olmanız bu ilişkinin en önemli özelliklerinden biridir. Eğlenmeyi, sosyal paylaşımları seven, fikirlere, düşüncelere, ideallere değer veren bir Yay burcu sizin titiz, detaycı ve kaygılarınızla onu sıkmamaya çalıştığınız sürece bu enerji ve sınırsız iyimserlik size oldukça iyi gelecektir. İki tarafta empati kurduğu sürece güzel bir ilişki olacaktır.

Başak – Oğlak

Ve karşınızda başak gibi titiz ve detaycı olan bir burç. Başak burcu ile empati kurabilen ve uyumlu olan bir burç. Becerikli olan başak hayatınızı tamamen kolaylaştıracaktır. Birbirinizin enerjisini tamamlıyorsunuz bu yüzden uyumlu ve güzel bir beraberliğiniz olabilir.

Başak – Kova uyumu

Kova burcu sosyal çevreyle oldukça meşguldür. Başak burcu ise daha evcimen hayvanlarına ve ailesi ile vakit geçirmeyi seven bir burçtur. Birbirinizin farklılıklarını gördüğünüz sürece güzel bir birlikteliğiniz olabilir. Kova burcunun orijinal dürtüleriyle de sıra dışı bir ilişkiniz de olabilir.

Başak – Balık uyumu

Balığın sonsuz ve sınırsız fedakarlığı, başağın üretkenliği ve çalışkanlığıyla birleştiğinde müthiş bir ikili olabilirsiniz. Bu ilişki dengesini iyi tutup yönettiğinizde çok güzel bir beraberliğiniz olabilir. Maddi ve manevi anlamda karşılıklı alma ve verme dengesi üzerinde oturan bir ilişki de olabilir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kastamonu'da Tarihi Eserleri Satmak İsteyen Şüpheliyi Jandarma Ekipleri Yakaladı

Kastamonu'da Tarihi Eserleri Satmak İsteyen Şüpheliyi Jandarma Ekipleri Yakaladı

11-08-2023 - ASTROLOJİ

Webb Teleskobu İlk Olası

Webb Teleskobu İlk Olası "Karanlık Yıldızları" Keşfetti

17-07-2023 - ASTROLOJİ