YÖK Başkanı Özvar, Bükreş'te Kongreye Katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve Karadeniz Üniversiteler Birliği (BSUN) tarafından Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Karadeniz ve Balkan Bölgelerinde Diyalog ve İş Birliği Uluslararası Kongresi"ne katıldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-10-2022 09:33
YÖK Başkanı Özvar, Bükreş'te Kongreye Katıldı

Özvar, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen, 70’in üzerinde üniversite temsilcisi ve öğretim üyesinin katıldığı kongreyle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, burada yüksek öğretim sistemleri ve üniversiteler arasında iş birliği imkanları ile diyalog konusunun ele alındığını söyledi.

Toplantıyı çok önemsediklerini vurgulayan Özvar, kongreye Romanya’dan bakanlık düzeyinde temsilcilerin de katıldığını dile getirdi.

Özvar, toplantıda, üniversitelerin yöneticileri ve bilim insanlarının bir araya geldiğini, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sunmalarında üniversitelerin rolleri üzerine görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Toplantının önemini belirten bir açılış konuşması yaptığını aktaran Özvar, şunları kaydetti:

"Yunan meslektaşımla ve Romanya’dan katılan bir profesör ile bölgede barış ve huzur adına üniversitelerin yapabilecekleri iş birliklerini tartıştık. Bu bölgedeki öğrencilerin, öğretim elemanlarının kendi aralarında hareketli olmasını, üniversiteler arası öğretim üyesi, öğrenci hareketliliği çalışmalarını da birlikte değerlendirmiş olduk."

Romanya’daki mevkidaşlarıyla 2 gün boyunca Türkiye ile Romanya arasında bilim, teknoloji, yenilik ve yüksek öğretim alanında iş birliği imkanlarını masaya yatıracaklarını aktaran Özvar, bu kapsamda gayret göstereceklerini vurguladı.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz’ı da ziyaret eden Özvar’a Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, YÖK Başkanvekili Haldun Göktaş ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Naci Gündoğan da eşlik etti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR