Yerli Doğalgaz Adım Adım Halkın Evlerine Yaklaşıyor

Derin denizde boru indirme işlemi yapacak gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-07-2022 09:55
Yerli Doğalgaz Adım Adım Halkın Evlerine Yaklaşıyor

Türkiye'nin tarihindeki en büyük doğal gaz keşfi olarak tarihe geçen Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalar sürüyor. Hem deniz hem de karada yaklaşık 5 bin personel doğal gazı vatandaşla buluşturmak için çaba sarf ediyor.

Çıkartılan doğal gazın seneye ilk çeyrekte kullanıma sunulması planlanırken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ekipleri de bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.

Boru serim işlemleri derin deniz aşamasında.

Karadan yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne gazın iletilmesini sağlayacak boruların büyük bir kısmının serim işlemi "Castorone" isimli gemi tarafından yapılacak. Sığ alanlarda "Castoro 10" isimli geminin yaptığı işlemin ardından "Castorone" derin denize boruları serecek.

Toplam 325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde ve 56 bin 529 groston ağırlığında olan gemi, Çanakkale Boğazı'na saat 06.00 sularında giriş yaptı.

Castorone 07.45'te Çanakkale önlerine geldi.

Çanakkale Boğazı'ndan sonra İstanbul Boğazı'nı da katedecek olan geminin 6 Temmuz'da Filyos Limanı'nda olması bekleniyor.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR