"Yaşasın Cumhuriyet!" Sergisi, Türkiye İş Bankası Müzesi'nde Açıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı vesilesiyle hazırlanan "Yaşasın Cumhuriyet!" adlı sergi, Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ziyaretçileriyle buluştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 16:03   Güncelleme : 22-03-2023 16:04

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı vesilesiyle hazırlanan "Yaşasın Cumhuriyet!" adlı sergi, Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ziyaretçileriyle buluştu.

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalıcı olamaz." sözünden alınan ilhamla hazırlanan sergide, iktisadi ve sosyal hayatın kalkınması mercek altına alınıyor.

Serginin küratörlüğünü 19. ve 20. yüzyıl Türkiye iktisadi ve sosyal tarihi, kurum ve girişimcilik tarihi konularında yaptığı çalışmalarla bilinen Dr. Murat Koraltürk, tasarımını ise Pattu Mimarlık üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, "Bizim için çok özel, çok anlamlı bir sergi. Sergimizi, Cumhuriyet'imizin 100. yılında açıyoruz. Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt ve 2024'te 100 yaşına girecek olan bankamızın kuruluş fikrinin temelleri, 1923'te İzmir İktisat Kongresi'nde atıldı. Dolayısıyla bu yıl, esasen İş Bankası'nın da fikir olarak doğuşunun 100. yılı. Hem Cumhuriyet'imizin hem bankamızın ikinci yüzyılına adım attığı bir dönemde bu sergiyi sizlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başta Türkiye İş Bankası Müzesi arşivi olmak üzere çok sayıda kurumsal ve kişisel arşivin yanı sıra aile yadigarlarından ödünç verilen 2 bini aşkın belge, fotoğraf, film ve objenin yer aldığı sergi, sene sonuna kadar pazartesi günleri hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebilecek.

(AA) 

 

 

 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR