Üsküdar Belediyesi İyilik Müzayedesi'nde Toplanan Geliri Depremzedelere Harcayacak

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: "Üsküdar Belediyesi olarak İskenderun'da 500 konteyner, Adıyaman'da 200 Kırgız çadırı kurmaya çalışıyoruz. Ramazan da geldi inşallah, her iki alanda da depremzede vatandaşlarımızı konteyner kent ve Kırgız çadırlarımızda misafir etmeye başlayacağız" İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan: "Bundan sonra önemli olan o insanlarımızın ihtiyaçları bitip normal hayatlarına dönene kadar yardım ve destekleri sürdürmek. Hiç kimsenin 'ben bir kere yardım yaptım' dememesi gerekiyor. Bu ramazanda da ailelerinizle, yakınlarınızla iftarınızı yaparken bir iftarın, sahurun 100 lira olduğunu unutmayın"

YEREL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 15:54   Güncelleme : 22-03-2023 15:54
Üsküdar Belediyesi İyilik Müzayedesi'nde Toplanan Geliri Depremzedelere Harcayacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından afet bölgelerinde gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan Üsküdar Belediyesi, depremzedelere yardım amaçlı düzenlenen İyilik Müzayedesi'nde elde edilen gelirle konteyner alımı yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak 2021'de engellilere akülü araba almak için düzenlenen müzayedenin ikincisi, depremlerin ardından yaraların sarılması için gerçekleştirildi.

Üsküdar Nevmekan Sahil'de yapılan müzayedede, koleksiyoner Yusuf İyilik'in bağışladığı 98 eser, ünlü şef Ömür Akkor'un sunumuyla açık artırmaya çıkarıldı.

Müzayedeye, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda iş insanı da katıldı.

Hat ve resim tablolarından oluşan eserlerin satışından toplam 15 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi.

- "İskenderun'da 500 konteyner, Adıyaman'da 200 Kırgız çadırı kuracağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, deprem bölgesine yardımların uzun bir süre daha devam etmesi gerektiğini belirterek, "6 Şubat'tan itibaren bu acı tabloyu hepimiz takip ediyoruz. Yeryüzünde böyle ağır bir deprem olmamış. Böyle ağır bir tablo var. Bu ağır tabloyu devlet millet hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Ölen vatandaşlarımızı geri getirmek elbette ki mümkün değil. Ancak yaraları sarmak mümkün." ifadelerini kullandı.

Türkmen, depremden 14 milyona yakın kişinin etkilendiğini aktararak, toplanılan gelirlerle depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için, ihtiyaç sahibi bölgelere gönderilmek üzere konteyner satın alınacağı açıklamasını yaptı.

Bir konteynerin en az 100 bin liraya mal olduğu bilgisini veren Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak İskenderun'da 500 konteyner, Adıyaman'da 200 Kırgız çadırı kurmaya çalışıyoruz. Ramazan da geldi inşallah, her iki alanda da depremzede vatandaşlarımızı konteyner kent ve Kırgız çadırlarımızda misafir etmeye başlayacağız." dedi.

Bilal Erdoğan da konuşmasında, şunları kaydetti:

"Gerçek bir devlet ve millet dayanışması ile sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, kurumlarımız, gönüllülerimiz insanüstü gayretle orada yatıp kalkarak oradaki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak üzere ellerinden geleni yaptılar. Bundan sonra önemli olan o insanlarımızın ihtiyaçları bitip normal hayatlarına dönene kadar yardım ve destekleri sürdürmek. Hiç kimsenin 'ben bir kere yardım yaptım' dememesi gerekiyor. Bu ramazanda da ailelerinizle, yakınlarınızla iftarınızı yaparken bir iftarın, sahurun 100 lira olduğunu unutmayın. 1 milyon kişinin iftar yaptığını düşünürseniz bu günde 100 milyon lira yapıyor. 30 günle çaparsanız 3 milyar lirayı buluyor. Sadece 1 milyon insanın ramazandaki iftar sahur gideri bu kadar. İşte sizler de ramazanda iftarınızı yaparken bir de depremzedeyi düşünün mesela. Yardımlarımızı yıl boyunca sürdürebilirsek ben inanıyorum ki o insanlarımızın yaraları sarılmış, normal hayatlarına dönmüş hale gelmiş olacaklardır."

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR