Üniversite Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Üniversite tercih döneminde olduğumuz şu zamanlarda dikkat etmemiz bazı noktalar olduğunu unutmamak gerekiyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-07-2022 15:28
Üniversite Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Tercih Sıralamasında Dikkatli Olmak

Tercihleri yaparken en çok istediğimiz okul ve bölümden en az istediğimize göre gitmeliyiz. Yukarıdan aşağı yönlü puanı yüksek okuldan düşük okula göre yazmamızda önemlidir. Bunun sebebi eğer ilk sıraya yazdığınız okul tutarsa ikinci okula puanınız yetse bile yerleşemeyecek olmanızdır.

 

Okul ve Bölüm Konusunda Kararlılık

 

Okul ve bölüm seçerken isteklerimiz çok önemlidir. İlgi alanlarımız ve hayallerimize göre bölüm tercihi yapmak geleceğimiz için oldukça önemlidir.

 

Açıkta Kalmamak İçin Tercih Yapmak

 

Açıkta kalma korkusu ile istemediğimiz okulları ve bölümleri yazmak öğrencilerin en çok yaptığı hatalardan biridir. Gelecek yaşamımızda karşımıza sıkça çıkacak bir karar olduğunu ve okurken mutluluk duymayacağımız bir okulda ve bölümde okumanın verimli olmayacağını unutmamak gerekir.

 

Araştırma Yapmak

Gideceğimiz okula ulaşımın kolay olup olmamasından tutunda eğitim olanaklarına kadar her detayı incelemek, okula girdikten sonra sürpriz yaşamamızı engeller. Bu sebeple eğer şehir dışında bir okul okuyacaksak ev ve yurt fiyatları gibi maddi durumları, okula ulaşım imkanlarını, mezun olduktan sonra iş olanaklarını, ders programını incelemek oldukça gereklidir diyebiliriz.

Son ana bırakmamak

Elbet iyice düşünüp, araştırıp karar vermek doğru bir harekettir. Ancak bu süreci son ana bırakmak doğru değil. Son anda çıkabilecek aksaklıkları göz önünde bulundurarak tercihleri son ana bırakmamak oldukça önemlidir.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR