Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı Törenle Açıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "15 Temmuz'da ülkemizin demokrasisi tehdit altında olduğu anlar böyle bir bütünleşmeyi gerektiren anlardır. Unutmayalım 15 Temmuz gecesi her partiden milletvekili yüce Meclise koşmuştu. Dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerine adanmış bu meydanın açılışında da benzeri bir bütünlüğü sağlamamızın burada ilçe belediye başkanıyla birlikte bundan memnuniyetimi dile getiriyorum."

YEREL
Giriş Tarihi : 17-09-2022 15:01
Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı Törenle Açıldı

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı düzenlenen törenle açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) "150 Günde 150 Proje" kapsamında yapımını tamamladığı meydanın açılış töreninde, İstanbul'un dünyanın sevgilisi kadim bir kent olduğunu söyledi.

Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin birlikteliklerini ve iş birliklerini görmekten çok mutlu olduğunu belirten Altay, "Ümraniye Belediye Başkanımıza huzurunuzda içten, yürekten teşekkür ediyorum. Biz bazı ilçeleri seçimlerde alırız, bazılarını alamayız. Ben kaybettik demem. Ümraniyeli kazanmıştır. Tercihini öyle kullanmıştır. Bize düşen İsmet Bey'i de Kadıköy Belediye Başkanı'nı, Beşiktaş Belediye Başkanı'nı desteklediğimiz kadar desteklemektir." diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "150 Günde 150 Proje"lerinin hızla hayata geçirilmesinin keyfini yaşadığını, şimdiden 200'ü aşan sayıya ulaşacaklarını umut ettiğini dile getirdi.

Ümraniye'de başka açılışları da olacağını ve bir öğrenci yurdunu açacaklarını kaydeden İmamoğlu, "Öğrenci yurt yatak sayımız görevi aldığımızda yoktu. Şimdi 3 bini aşıyor. Psikolojik danışma merkezimizi açacağız. Ümraniye'de bir de kreşimizin bu döneme hızlıca açılışını yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın keyfini yaşayacağız." dedi.

İmamoğlu, İstanbul'un 39 ilçesini birbirinden ayırt etmeksizin, farklı muamele yapmaksızın işlerini yaptıklarını belirterek, "Ötekileştirmenin, ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın hiçbirimize fayda vermeyeceğini net olarak biliyoruz. Buradan net ifade edeyim ki 39 ilçe belediye başkanımız benim gözümde, kalbimde, ruhumda birdir. Her birini net olarak söyleyeyim, kendi çalışma arkadaşım olarak görüyorum. Hepimizi İstanbul'a karşı sorumlu bir ekibin parçası olarak görüyorum." diye konuştu.

Halkın bu mesajını alan ve gereğini yapan tüm belediye başkanları ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'a teşekkür eden İmamoğlu, halka hizmetin böyle bir bütünleşmeyi gerektirdiğini vurgulayarak, "15 Temmuz'da ülkemizin demokrasisi tehdit altında olduğu anlar böyle bir bütünleşmeyi gerektiren anlardır. Unutmayalım 15 Temmuz gecesi her partiden milletvekili yüce Meclis'e koşmuştu. Dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerine adanmış bu meydanın açılışında da benzeri bir bütünlüğü sağlamamızın burada ilçe belediye başkanıyla birlikte bundan memnuniyetimi dile getiriyorum." ifadelerini kullandı.

- Zemin altına 1029 araçlık otopark

Vatandaşın ihtiyacına dönük kalıcı çözümler üretmenin işlerinin temel prensibi olduğunu dile getiren İmamoğlu, "İster bizden önceki dönemde başlanmış olsun, isterse bizim dönemimizde projelendirilmiş olsun bütün işleri ortak akılla, hukuka uygun, en doğru finansman modeliyle ve en verimli, en şeffaf şekliyle yapmak prensibimiz." dedi.

İmamoğlu, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı projesini de bu anlayışla yaptıklarını, düzenledikleri 11 bin metrekarelik alanda çocuk parkı, İstanbul Kitapçısı ve iletişim ofisi bulunduğunu, zemin altında da 1029 araçlık otopark olduğunu söyledi.

Alemdağ Caddesi'nin kendileri için de çok önemli olduğunu ifade eden İmamoğlu, "12 Ekim'de ihalesi var. Hızlıca başlayacağız. Arkadaşlarıma da söyledim. Önümüzdeki yaz İstanbul'un en keyifli, en renkli, en güçlü, en iyi tasarlanmış caddelerinden birini Ümraniye'de Alemdağ Caddesi'nde istiyorum dedim. İnşallah önümüzdeki yaz bu caddeyi de Ümraniye'ye kazandıracağız." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı metrosunun aralık ayında vatandaşların hizmetine gireceğini dile getirdi.

Göztepe- Ataşehir-Ümraniye metrosunu da yaptıkların belirten İmamoğlu, "Onayı İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çıkmış ve oy birliğiyle çıkmış teşekkür ediyoruz meclis üyelerimize. Ama bir borçlanmayla ilgili katkı talebimiz var. Bu konuda kaynağını da bulduğumuz bir onayı Ankara'dan bekliyoruz. Bu konudaki özenli tutumlarını gösterirlerse hızımıza hız katarak, ki finans şehirle ilgili çok önemli bir proje, bunu yetiştirme gayreti içindeyiz." açıklamasını yaptı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da şehirde sadece barınmak için binalar, evlerin iskan edilmediğini, onun dışında yeşil alanlar, meydanlar, otoparklar ve sosyal donatı alanlarının da ihtiyaca cevap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Yıldırım, bu alanın uzun bir hikayesi olduğunu, 2018 yılında merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde projenin başladığını anlatarak, meydanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende konuşmaların ardından Altay, İmamoğlu, Yıldırım ve beraberindekiler kurdele keserek meydanın açılışını yaptı.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR