Üç Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 15 Yıla Kadar Hapis İstendi

Kaza tespit tutanağına göre kusurlu olan ve uykulu şekilde araç kullandığını kabul eden sürücü hakkında, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı Sürücü, kazadan sonra verdiği ifadesinde, uykulu olduğu için direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylemişti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-12-2022 11:28
Üç Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 15 Yıla Kadar Hapis İstendi

Ankara'da kullandığı araçla otobüs durağına çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 25 Ağustos'ta, 41 AJS 043 plakalı aracın sürücüsü Adnan Sevinç, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde seyir halindeyken 129. sokak kesişimindeki EGO otobüs durağına çarptı.

Kazada, durakta otobüs bekleyen TBMM'de koruma polisi olarak görev yapan Orhan Yeşilırmak, eşi Semiha Uzun Yeşilırmak ve Keziban Irkıçatal hayatını kaybetti.

Kazadan sonra tutuklanan sürücü Sevinç, ifadesinde uykulu olduğu için direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, kazanın bu nedenle yaşandığını söyledi.

İddianamede yer verilen kaza tespit tutağında, sanık Sevinç'in kusurlu olduğu, durakta bekleyen maktullerin kural ihlallerinin bulunmadığı belirtildi.

Sanık Sevinç'in dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketi sonucunda söz konusu isimlerin hayatını kaybettiği vurgulanan iddianamede, "Bu kapsamda şüphelinin üzerine atılı 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçunu işlediği, ölü muayene tutanakları, kaza tespit tutanağı, şüpheli ifadesi ve tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır." değerlendirmesi yapıldı.

Bu kapsamda söz konusu suçtan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen sanık Sevinç, 31 Ocak’ta Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR