"Tutar Mısın Elimi" Projesi Depremzede Çocuklarla Buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan halk dansları, yöresel müzikler, Karagöz ve Hacivat'ın anlatımlı oyununun da yorumlandığı proje, 1719 Nisan'da Gaziantep ve Adıyaman'da, 26 Mayıs arasında Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'da çocuklara sahnelenecek

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 11:20

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan, içerisinde halk dansları, yöresel müzikler, Karagöz ve Hacivat'ın anlatımlı oyununun da yorumlandığı "Tutar Mısın Elimi (Miras)" projesi, 17 Nisan-6 Mayıs arasında 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen altı ilde çocuklarla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, projeyle depremin özellikle çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerin hafifletilmesi, çocukların moral ve motivasyonlarının arttırılması ve normalleşme sürecine sanat yoluyla katkı sağlanması hedefleniyor.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından çocuklara özel hazırlanan ve içerisinde halk dansları, yöresel müzikler, Karagöz ve Hacivat'ın anlatımlı oyunun da yorumlandığı projenin ilk gösterimi Malatya'da gerçekleştirildi.

Malatyalı çocuklar, kendisine bırakılan mirası bulmak için kadim dostu Hacivat ile çıktığı Anadolu yolculuğunda Nasreddin Hoca, Çelebi, Tuzsuz Deli Bekir, Acem ve Laz karakterleriyle karşılaşan Karagöz'ü izleyerek Trakya, Zeybek, Kırşehir, Ankara, Burdur ve Karadeniz halk dansları ile bu bölgelerin özelliklerini yakından öğrenme fırsatı buldu.

"Tutar Mısın Elimi (Miras)" 17-19 Nisan'da Gaziantep ve Adıyaman'da, 2-6 Mayıs arasında ise Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'da çocuklarla buluşacak.

Proje, deprem bölgesinin ardından farklı şehirlerdeki çocuklara da sahnelenecek.

 

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR