Türkiye'deki 7 lise yapılan protokol hususunda Balkan ülkelerinden öğrenci kabulu yapacak

Balkanlardan ilkokulu bitirmiş öğrenciler için protokol gereği Türkiye'de 7 lisede eğitim öğretime devam etme şansı sunulacak

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-07-2022 16:01
Türkiye'deki 7 lise yapılan protokol hususunda Balkan ülkelerinden öğrenci kabulu yapacak

 Balkan ülkelerinde ilkokul eğitimini tamamlamış olan öğrencilere, eğitimlerine Türkiye'nin 6 kentindeki 7 farklı lisede devam etme şansı verilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında imzalanan protokol hususunda, Balkan ülkelerinde ilkokul eğitimini bitirmiş öğrencilere Türkiye'deki 7 Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yatılı ve burslu eğitim şansı verilecek.

Saraybosna Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, 2022-23 eğitim ve öğretim senesi Uluslararası Eğitim Programı hususundaki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine öğrenci alım programı hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Akçeşme, bahsedilen 7 lisenin, Ankara, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Konya ve Ordu'da olduğunu ve protokol hususunda eğitim alacak öğrencilere ücretsiz barınak ve burs desteği sağlanacağını söyledi.

Öğrencilerin Türkiye'de bulundukları süre boyunca sağlık sigortalarının da olacağını vurgulayan Akçeşme, akademik kurslara da ücretsiz katılma şansına sahip olacaklarını belirtti.

Akçeşme, duyuru ve başvuruların 20 Temmuz'a kadar devam edeceğini, yazılı sınavın 27 Temmuz'da, sözlü mülakat sınavının ise 28-29 Temmuz'da yapılacağını ifade etti.

Sınav sonuçlarının 1 Ağustos'ta açıklanacağı, 1-5 Ağustos'ta belgelerin temini ve tesliminin isteneceği, 12-18 Eylül'de ise Türkiye'ye gidiş ve okullara yerleşimin olacağı kaydedildi.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR