Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisikleti Yarışı 13 Ağustos'ta Yapılacak

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: "Bisiklette rol modellik yapmaya çalışıyoruz. Bisiklet, doğa ile barışmamızı ve çevreyle uyumlu olmamızı sağlıyor" Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon: "Turkcell GranFondo, hem amatörlerin hem de profesyonel bisikletçilerin birlikte yarışabildiği bir organizasyon. Bu organizasyonun Türkiye'de de büyümesini çok istiyoruz"

SPOR
Giriş Tarihi : 01-08-2023 17:20
Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisikleti Yarışı  13 Ağustos'ta Yapılacak

Turkcell GranFondo İstanbul Yol Bisikleti Yarışı'nın basın toplantısı yapıldı.

Beykoz'daki Gümüşsuyu Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, Asperox Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğrul ile Decathlon Türkiye Etkinlik ve İş Birlikleri Direktörü Emre Kırmızıtaş açıklamalarda bulundu.

Bisiklet sayesinde insanları mutlu ve sağlıklı kılmayı hedeflediklerini belirten Murat Aydın, "Bisiklette rol modellik yapmaya çalışıyoruz. Bisiklet doğa ile barışmamızı ve çevre ile uyumlu olmamızı sağlıyor. Bisikletin yanı sıra sporun her branşını desteklemeye çalışıyoruz. Her yaş grubunun spor yapmasına imkan sağlamak istiyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesine destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Turkcell olarak bisikletin geniş tabanlara yayılması için verdikleri desteğe değinen Alper Ergenekon, "Organizasyonun Beykoz'da olması, İstanbul'un güzelliklerini göstermek açısından bir fırsat. Birçok spor branşına desteğimiz sürüyor ve buna devam edeceğiz. Turkcell GranFondo, hem amatörlerin hem de profesyonel bisikletçilerin birlikte yarışabildiği bir organizasyon. Bu organizasyonun Türkiye'de de büyümesini çok istiyoruz. Dünyadaki örnekleri gibi Türkiye'de de hak ettiği yere geleceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Organizasyona destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Mustafa Doğrul, "Bu yıl markamızla organizasyonun temizlik sponsoru olduk. Bisiklet, çevreye zarar vermeyen ergonomik bir araç. Geleceğimize ve çevremize verdiğimiz önemden dolayı 12 kişilik bir takım da kurduk. Ana amacımız, bisikletle ulaşımı artırmak ve gençleri de bu projelere dahil etmek. Daha çevreci bir dünya oluşturmayı hedefliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Spor kültürünün yaygınlaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Emre Kırmızıtaş ise "Birçok spor etkinlikleri organize ediyoruz. Spor kültürünü insanların yaşamına entegre etmeyi amaçlıyoruz Bisikletin insan sağlığına ve doğaya büyük bir katkısı var. Farkındalığı artırmak için bu yıl ana partnerlerden biri olduk. Herkese çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

- Turkcell GranFondo İstanbul

Bu yıl Turkcell'in sponsorluğunda üçüncü kez gerçekleştirilecek organizasyon, 13 Ağustos Pazar günü koşulacak.

Beykoz'un ev sahipliği yapacağı yarış, 93 kilometrelik uzun parkur ve 48 kilometrelik kısa parkurlardan oluşuyor.

Turkcell GranFondo İstanbul'a yaklaşık 2 bin bisikletçinin katılması bekleniyor.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR