Türk Hokeyi Yeni Yıla Daha Umutlu Giriyor

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan: "2022'de özelikle 16 yaş altı kategorisinde kız ve erkek milli takımlarımızın Avrupa şampiyonluğuna ulaşması, 2026 yılında Senegal'de düzenlenecek Yaz Gençlik Olimpiyatları'na katılma hedefimizi sağlamlaştırdı" "A Milli Hokey Kadın Takımı'nın bu sene Avrupa'nın en iyi 6 takımı arasına adını yazdırması Türk hokey ailesini gururlandırdı"

SPOR
Giriş Tarihi : 30-12-2022 11:08   Güncelleme : 30-12-2022 11:10
Türk Hokeyi Yeni Yıla Daha Umutlu Giriyor

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, 2022 yılının Türk hokeyi adına başarılı geçtiğini, 2023'e branşları adına daha güvenle baktıklarını söyledi.

Başkan Karakan, Türk hokeyinin 2022 yılı faaliyetlerini ve gelecek hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Türk hokeyinin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirten Karakan "2022 yılı içerisinde uluslararası turnuvalarda aldığımız başarılı sonuçlar geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Özelikle 16 yaş altı kategorisinde kız ve erkek milli takımlarımızın Avrupa şampiyonluğuna ulaşması, 2026 yılında Senegal'de düzenlenecek Yaz Gençlik Olimpiyatları'na katılma hedefimizi sağlamlaştırdı." diye konuştu.

"Üst yaş kategorilerde de özelikle A Milli Hokey Kadın Takımı'nın bu sene Avrupa'nın en iyi 6 takımı arasına adını yazdırması Türk hokey ailesini gururlandırdı." diyen Karakan, şöyle devam etti:

"Oldukça yoğun bir faaliyet programını geride bıraktık. 2022 yılında, tüm resmi tatilleri de dahil ederek her haftayı bir faaliyetle geçirdik. Süper Lig başta olmak üzere, 2. Lig, 1.Lig, okul sporları, üniversite sporları, analig organizasyonları, 16 yaş altı ligleri, tüm yurt içi yarışma programlarını eksiksiz gerçekleştirdik. Ek olarak 16, 18 ve 21 yaş altı grupları ile A milli kategorilerinde de milli takımların bütün kamp faaliyetlerini eksiksiz yaptık. Böyle yoğun bir programın üstesinden gelmek için kusursuz bir organizasyon yapımızın olması gerekiyor. Bugünden geriye baktığımızda faaliyet programımızı eksiksiz gerçekleştirmiş olmamız bizim oldukça güçlü bir organizasyon yapısına sahip olduğumuzu gösteriyor."

Türk hokeyinin geleceğinin daha başarılı olacağına inançlarının tam olduğunu ifade eden Karakan, "2023 yılının; 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz başarılara yenilerini eklediğimiz ve ülkemizi gururlandırdığımız bir yıl olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında sporcusuyla, antrenörüyle, hakemiyle, idarecisiyle topyekun Türk hokey ailesinin; büyük başarılar yakalayacağını ve sporda Cumhuriyet kazanımlarımızın yansımasını göstereceğimiz bir yıl olmasını yürekten arzu ediyor ve bu başarıların geleceğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR