Türk Girişim Ekosistemi Web Summit’te Tanıtılacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu: "Yatırım Ofisi olarak Web Summit gibi başarılı etkinlikleri ekosistemimizin potansiyelini anlatmak için bir fırsat görüyor, küresel oyuncuları Türkiye'deki teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya davet ediyoruz"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 12:17   Güncelleme : 01-11-2022 12:17
Türk Girişim Ekosistemi Web Summit’te Tanıtılacak

  Dünyanın en önemli girişimcilik ve teknoloji etkinliklerinden Web Summit’te, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde Türk girişim ekosistemi tanıtılacak.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük şirketlerinin bir araya geldiği, teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi konuların tartışıldığı küresel teknoloji konferansı Web Summit, Portekiz’in başkenti Lizbon’da bugün başlıyor.

4 Kasım'a kadar sürecek konferansa, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türkiye Varlık Fonu ve İstanbul Kalkınma Ajansı başta olmak üzere ilgili devlet kurumları, teknoparklar, teknoloji şirketleri ve girişim sermayesi fon yöneticilerinden oluşan 50 kişilik heyet Türkiye’yi temsil etmek ve küresel paydaşları ile ağ kurmak amacıyla katılacak.

Etkinliğe katılan Türk girişimciler sunumlarını gerçekleştirecekleri yarışmalara katılarak küresel oyuncular ile rekabet edecek, ayrıca yeni müşteri ve pazarlara açılma, yatırım bulma, iş geliştirme ve uluslararası teknoloji şirketleri ile ortaklık kurma imkanı bulacak.

Konferansı 160 ülkeden yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, bu yıl partner olarak 3’üncü kez katılacak olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, “Invest in Türkiye” standında ziyaretçilerini karşılayacak.

- "'Invest in Türkiye' çatısı altında konferansa katılıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin 2022’nin ilk 9 ayında rekorlarına bir yenisini ekleyerek melek yatırımcılar ve girişim sermayesi fonlarından toplam 1,5 milyar dolar yatırım aldığını belirtti.

İstanbul'un, Avrupa bölgesinde 2022’de en çok teknoloji yatırım alan 6. şehir olarak öne çıktığını vurgulayan Dağlıoğlu, "Önümüzdeki dönemde, yüksek teknoloji kullanımına yatkın dinamik genç nüfusumuz, yetkin ürün geliştiricilerin ve küresel şirketlere yapılan başarılı çıkışların desteği ile çok sayıda girişimimiz milyar dolar değerlemeyi aşarak 'unicorn' olacak." ifadelerini kullandı.

Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi olarak Web Summit gibi başarılı etkinlikleri ekosistemin potansiyelini anlatmak için bir fırsat olarak gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Küresel oyuncuları Türkiye'deki teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu yıl girişimcilik ekosistemimizin güçlü paydaşları olan gözbebeklerimiz girişimcilerimiz, onlara alan açan teknopark yöneticilerimiz, onlara güvenip yatırım yapan girişim sermayesi fonlarımız, ekosistemi her geçen gün daha da geliştiren kamu kurumlarımızın kıymetli temsilcileri ve girişimcilik alanındaki heyecanlı gündemi kamuoyuyla paylaşan medya mensuplarımız ile birlikte tek yürek olarak 'Invest in Türkiye' çatısı altında konferansa katılıyoruz."

 

 

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR