Türk-Arap Finans Forumu Dubai'de Gerçekleştirildi

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin: "Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki iş birliği, fintek sektöründeki ivmeyi hızlandırmak için büyük bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği, sınır ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacılık ve yatırım platformları gibi alanlarda ortak girişimler oluşturulabilmesini sağlayabilir"

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-03-2023 15:59
Türk-Arap Finans Forumu Dubai'de Gerçekleştirildi

Türk-Arap Finans Forumu (TAF-F1), Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Yatırım Ajansı resmi desteği ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) iş birliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group tarafından Dubai'de yapıldı.

TÖDEB açıklamasına göre, forumda 30'u aşkın Türk fintek şirketi uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi. Türk-Arap Finans Forumu'na, Hazine ve Maliye Bakanlığı Borçlanma Genel Müdürü Yiğit Yaşar Korkmaz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani Al Zeyoudi, Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Konsolosu Onur Saylan ile TÖDEB yönetimi ve üyeleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında bu ay başında imzalanan Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, anlaşmanın iki ülke arasındaki ekonomik iş birliklerine ivme kazandıracağını ifade etti

Türkiye'deki fintek sektörünün uluslararası sermaye ve yatırımlarla desteklenmesi gerektiğini aktaran Bilgetekin, şunları kaydetti:

"Finteklere yönelik hızlandırma programlarının artışı ve girişimcilerin finteklere olan ilgisi ile bu alanda çalışan şirketlerin sunduğu yenilikçi çözüm seçenekleri, yerli yabancı yatırımcılar için fırsat olarak dikkat çekmektedir. Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki iş birliği, fintek sektöründeki ivmeyi hızlandırmak için büyük bir fırsat sunuyor. Bu iş birliği, sınır ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacılık ve yatırım platformları gibi alanlarda ortak girişimler oluşturulabilmesini sağlayabilir.

Bu anlamda sektörümüzde geliştirilecek yeni stratejik ortaklıklar ile ekonomik fırsatların birlikte değerlendirilmesi hem iki ülke halkına hem de ekonomiye katkı sunacaktır. Bizler de TÖDEB olarak ödeme ve elektronik para sektörünün gelişimi için mevzuatta kolaylaştırıcı adımların atılmasını sağlamak, yenilikçi ürünlerin yurt dışına çıkışı, finansal ve operasyonel iş birliklerinin kurulması hedefleriyle çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Türkiye ve Arap dünyasından üst düzey yetkilileri, yatırımcıları, fintek liderleri olmak üzere üst düzey katılımcıları bir araya getiren Forumun ikincisi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR