Türk-Amerikan İş Dünyası KAGİDER Heyetini Ağırladı

ABD merkezli Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyeleri, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ile bir araya geldi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2023 10:14   Güncelleme : 09-03-2023 10:14
Türk-Amerikan İş Dünyası KAGİDER Heyetini Ağırladı

Merkezi ABD'de bulunan Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odasının (TACCI) üyeleri, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) heyetiyle New York'ta bir araya geldi.

Turkuaz Restoran'da gerçekleştirilen etkinlikte, farklı iş sektörlerinden 30'a yakın kadın girişimciden oluşan KAGİDER heyeti, TACCI üyeleriyle bilgi alışverişi ve muhtemel iş fırsatlarını değerlendirme imkanı buldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin görüntülerin de paylaşıldığı etkinliğe New York Ticaret Ataşesi Filiz Köseyener, ABD'nin ilk Türk yerel yöneticilerden Tayfun Selen, Linden Belediye Başkanı Derek Armstead, New Jersey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Anthony Rossi ve Doğu Akdeniz İşbirliği Başkanı Louis Katsos'un yanı sıra TACCI Yönetim Kurulu üyeleri Ziya Erdemir, Memiş Yetim, John Driscoll, Mükemmel Sarımsakçı, Deniz Koçak ve Allan Berlowitz de katıldı.

TACCI Başkanı Ali Koçak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde deprem nedeniyle kötü bir süreci yaşadığını anımsattı.

Türklerin tarih boyunca birçok olayın üstesinden geldiğine ve kötü zamanlarda büyük dayanışma örnekleri gösterdiğini işaret eden Koçak, bu gibi olaylar sonrasında da hayatlarına devam etmeyi bildiklerini söyledi.

Koçak, Türk kadınlarının da tarih boyunca her alanda güçlü olduğuna dikkati çekerek KAGİDER'in iş dünyasında öne çıkan bir kuruluş olduğunu, başarılı iş kadınlarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

- "Bölgenin iyileştirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

KAGİDER Başkanı Emine Erdem de derneğin çalışmaları hakkında bilgi verirken kadın girişimcilerin cinsiyet eşitsizliklerini tersine çevirmede önemli bir etkiye sahip olduğunu söyledi.

Amaçlarının kadınların yalnızca ekonomik olarak güçlenmesi olmadığını belirten Erdem kadınların sosyal ve siyasi alanda da güçlenmeleri için çalıştıklarını anlattı.

Erdem, küresel politika ve ekonominin önemli aktörleri olan uluslararası kuruluşlarla da işbirliği içinde olduklarını dile getirerek Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları kapsamında New York'ta olduklarından bahsetti.

Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Erdem, yaklaşık 14 milyon kişinin felaketten etkilendiğini, birçok kritik altyapının zarar gördüğünü belirtti.

Erdem, kadınlar ve çocukların felaketten en çok etkilenenler arasında yer aldığına dikkati çekerek bölgenin rahatlaması, iyileştirilmesi ve yeniden inşası için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını bildirdi.

KAGİDER Başkanı Erdem, TACCI Başkanı Koçak'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

- TACCI hakkında

Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkileri geliştirebilmek amacıyla iş insanlarını bir araya getiren ve iş ilişkileri kurmalarını sağlayan TACCI, yıllık 100 milyar dolara çıkarılması hedeflenen iki ülke arasındaki ticaret hacminin gerçekleşmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Çeşitli sektörlerden 100'ü aşkın üyesi bulunan TACCI, kurulduğu 2002'den bu yana düzenlediği etkinliklerle Türkiye ile ABD arasında ekonomik ve ticari işbirliği ile karşılıklı yatırım girişimlerin artırılmasına katkı sunuyor.

(AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR