Tunus'ta Batan Teknedeki 2 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Binzert kenti açıklarında 16 düzensiz göçmenin bulunduğu tekne 7 Kasım'da batmış, 10 kişinin kurtarıldığı olayda 1 kişinin cesedi sudan çıkarılmıştı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2022 16:28
Tunus'ta Batan Teknedeki 2 Kişinin Daha Cesedine Ulaşıldı

Tunus’un kuzey kıyılarında teknesi batan 16 düzensiz göçmeni arama kurtarma çalışmalarında 2 göçmenin daha cesedine ulaşıldı.

Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cibali, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7 Kasım’da Binzert kenti açıklarında batan ve 16 düzensiz göçmeni taşıyan teknedekileri arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Göçmenlerin tamamının Tunuslu olduğunu aktaran Cibali, “Binzert, Matur ve Menzil Burgiba kentlerinde yaşayan 26-30 yaşlarında gençlerden oluşan göçmenlerden kaybolan 5 kişiden ikisinin daha cesetlerine ulaşıldı.” bilgisini paylaştı.

Cibali dün yaptığı açıklamada, deniz kuvvetlerine bağlı birliklerin sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarında 10 kişinin kurtarıldığını, 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını bildirmişti.

Bölgede her yıl binlerce göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya ulaşmak için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Uluslararası Göç Örgütünün 26 Ekim'de yayımladığı raporda, Ocak 2021'den bu yana çoğunluğu Libya ile Tunus kıyıları çıkışlı olan ve İtalya veya Malta'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 2 bin 836'sının teknelerinin batması ya da açlık, susuzluk gibi nedenlerden hayatını kaybettiği belirtilmişti.

(AA)

 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR