Triatlonda hedef Asya ve Avrupa şampiyonalarını birlikte İstanbul'da gerçekleştirmek

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya: "Tarihte ilk kez Asya ve Avrupa şampiyonasını birlikte yapma projemiz var. 24 Kasım'da Avrupa ve Asya federasyon başkanlarıyla toplantı yapacağız. Olumlu olursa, seneye buraya 4 bin yabancı sporcu bekliyoruz" P&G Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu: "Seneye Avrupa Şampiyonası'nı burada yapma hedefi var ve zannediyorum olacak. Buna bir de Asya Şampiyonası'nın eklenme ihtimali mevcut. Kasım sonu Sayın Başkan'la Asya'ya ziyaretimiz olacak"

SPOR
Giriş Tarihi : 12-09-2022 11:23   Güncelleme : 12-09-2022 11:23
Triatlonda hedef Asya ve Avrupa şampiyonalarını birlikte İstanbul'da gerçekleştirmek

 HİLMİ SEVER - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, tarihte ilk kez Asya ve Avrupa şampiyonalarını birlikte İstanbul'da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İkinci kez düzenlenen İstanbul Oral-B Uluslararası Boğaziçi Triatlonu'nun ödül töreninde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bayram Yalçınkaya, iki yıl önce bir hayalle yola çıktıklarını ve çok önemli bir yol kat ettiklerini belirtti.

Başta Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere kendilerine güvenen herkese teşekkür eden Yalçınkaya, "Biz de onların yüzünü kara çıkartmadık. Çok güzel bir organizasyon oldu. Seneye Cumhuriyet'imizin 100. yılı. Biz de burada Avrupa Şampiyonası yaparak, buranın marka değerini ve uluslararası bilinirliğini arttırmak istiyoruz. Tarihte ilk kez Asya ve Avrupa şampiyonasını birlikte yapma projemiz var. 24 Kasım'da Avrupa ve Asya federasyon başkanlarıyla toplantı yapacağız. Olumlu olursa, seneye buraya 4 bin yabancı sporcu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Boğaziçi Triatlonu'na katılımı geçen yıl 500, bu yıl ise 800 sporcuyla sınırladıklarını hatırlatan Türkiye Tritalon Federasyonu Başkanı, şöyle konuştu:

"Boğaz'ı gemi trafiğine, Boğaz Köprüsü'nü de tek yön kapatıyoruz. İnsanların bu organizasyona alışmasını bekliyoruz. Saat 06.20'de start verdik, bundan kimsenin şikayeti yok. Ancak İstanbulluların bu organizasyonu yaşayabilmesi için daha ileri saatlere çekmemiz gerek. Belki Asya ve Avrupa şampiyonasını birlikte yaptığımızda saat kısıtlamalarını öğlene doğru çekebiliriz. Almanya'da Roth diye bir yarış var, 5 bin kişi yarışıyor, 250 bin seyircisi var. İstanbul'da bu yakalanabilir. Triatlonunun Türkiye'de yayılması için çok ciddi projelerimiz var. Bu sene 40 farklı ilde organizasyon yaptık. 9-13 yaş sporcu sayımız Şubat ayına göre 5 kat arttı. 4-5 yılda lisanslı sporcu sayısında ilk 10 federasyon arasına gireceğimize inanıyorum. 2024 Paris'te olmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2024 Paris'te de olacağımıza inanıyorum."

 

- Turnaoğlu: "Seneye 4 bine yakın sporcuyu burada görebiliriz"
 

Oral-B Uluslararası Boğaziçi Triatlonu'nun sponsoru olan P&G'nin Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, iki sene önce Türkiye Triatlon Federasyonu ile güçlerini birleştirdiklerini aktardı.

"Gücüne güç kat" sloganıyla birlikte çalışmaya başladıklarını dile getiren Turnaoğlu, "Çünkü triatlon, olimpiyatların en önemli spor dallarından biri. Federasyonumuzun da ilk defa Türkiye'den bir triatleti Paris Olimpiyatları'na gönderme projesi vardı. P&G grubu olimpiyatın en büyük sponsorlarından biri. Tüm bunların bir araya getirince, biz de 'Bu hedef için elimizi taşın altına koyalım.' dedik. İki senedir Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki triatlonlara Oral-B olarak destek veriyoruz. Bu sene de ikinci olarak İstanbul Boğaziçi'nde kıtalararası ilk ve tek gerçekleştirilen triatlonun hem tanınmasına hem de yapılmasına destek vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Triatlon, Türkiye'de de tanındıkça herkesin içindeki triatleti ortaya çıkarabileceğini düşündüğümüz bir spor dalı." ifadelerini kullanan Tankut Turnaoğlu, "Umarız ileriki senelerde hem İstanbul Boğaziçi Triatlonu en bilinen triatlon olur hem de İstanbullular bu organizasyonun içinde bulunurlar. İçinde olamıyorlarsa da destek verirler. Oral-B olarak ileriki yıllarda da triatlon sporunu desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah triatlonda ilk kez bir ya da iki sporcuyu Paris Olimpiyatları'na federasyonumuzun liderliğinde göndereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl 800 sporcunun katılımıyla çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini vurgulayan Turnaoğlu şöyle konuştu:

"Seneye Avrupa Şampiyonası'nı burada yapma hedefi var ve zannediyorum olacak. Buna bir de Asya Şampiyonası'nın eklenme ihtimali mevcut. Kasım sonu Sayın Başkan'la Asya'ya ziyaretimiz olacak. Bunu yapabilirsek, seneye 4 bine yakın sporcuyu burada görebiliriz. Sporcuların çok zevk aldığı bir parkur. Burada triatlon yapanlar, dünyanın hiçbir yerinde aynı zevki alamadıklarını söylüyorlar. Daha fazla uluslararası sporcunun buraya gelmesi, onları takip edenlerin de gözlerini İstanbul'a çevireceği, onlarla birlikte İstanbul'a geleceği için aslında ülkemiz adına çok önemli bir proje."

(AA)

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR