TİKA'nın Destekleriyle Karadağ'da Acil Sağlık Merkezi Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Karadağ'ın kuzey bölgesinde yer alan Gusinye'de Acil Sağlık Merkezi hizmete açıldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-03-2023 15:49
TİKA'nın Destekleriyle Karadağ'da Acil Sağlık Merkezi Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Karadağ'ın kuzey bölgesinde yer alan Gusinye'de Acil Sağlık Merkezi hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye statüsünü 2014'te kazanan Gusinye’de, Karadağ Acil Yardım Müdürlüğü ve TİKA'nın işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında açılan "Acil Sağlık Merkezi" hizmete başladı.

Karadağ Acil Yardım Müdürlüğü tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan merkezin ihtiyaç duyduğu tıbbi ekipman ve ofis malzemeleri, TİKA tarafından temin edildi.

Açılış törenine, Karadağ Sağlık Bakanı Dragoslav Şçekiç, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Gusinye Belediye Başkanı Anela Çekiç, Plav, Rojaye, Petnitsa, Berane ve Andriyevitsa belediye başkanları, Karadağ Acil Yardım Müdürlüğü Genel Müdürü Vuk Nikoviç, TİKA yetkilileri ve çok sayıda Gusinyeli katıldı.

Sağlık Bakanı Şçekiç, yaptığı konuşmada, Türkiye’de meydana gelen depremden ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Acil Sağlık Merkezi projesine sağladıkları desteklerden dolayı Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Kalkavan da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Karadağ devleti ve halkının Türkiye’ye yardım eli uzattığını ve Karadağ’ın Türkiye’nin gerçek dostu olduğunu belirtti.

Kalkavan, desteklerinden dolayı Karadağ devletine ve halkına şükranlarını iletti.

Gusinye Belediye Başkanı Çekiç ise sözlerine depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek başladı.

Çekiç, Acil Yardım Merkezinin faaliyete başlamasının hem Gusinye sakinleri hem de yaz aylarında gelen çok sayıda diaspora ve Prokletiye Milli Parkı’nı ziyaret eden turistler için önemli bir merkez olacağını anlattı.

TİKA, Karadağ'da bugüne kadar 55'i sağlık alanında olmak üzere 450 projeyi tamamladı.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR