TGC Yönetimi Öldürülen Gazetecileri Andı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetimi, öldürülen 67 gazeteciyi ilk basın şehidi Hasan Fehmi Efendi'nin mezarı başında düzenlenen törenle andı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 15:15
TGC Yönetimi Öldürülen Gazetecileri Andı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetimi, öldürülen 67 gazeteciyi ilk basın şehidi Hasan Fehmi Efendi'nin mezarı başında düzenlenen törenle andı.

Hasan Fehmi Efendi'nin Çemberlitaş Divanyolu'nda bulunan Sultan II. Mahmut Türbesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine, TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun yanı sıra cemiyet üyeleri katıldı.

Hasan Fehmi Efendi'nin mezarına çiçek konulmasının ardından konuşan Olcayto, Hasan Fehmi'nin öldürüldüğü 6 Nisan'ın "Öldürülen Gazeteciler Günü" olarak TGC tarafından kabul edildiğini söyledi.

Her 6 Nisan'da Hasan Fehmi'nin mezarı başında anma töreni düzenlediklerini hatırlatan Olcayto, "1909'da Hasan Fehmi bey o zamanın iktidarını eleştirdiği bir yazı yüzünden bir asker tarafından köprü üzerinde öldürülür. İlk gazeteci cinayetidir bu. Hasan Fehmi Efendi'den sonra bugüne kadar 67 gazeteci öldürüldü çeşitli vesilelerle." ifadelerini kullandı.

Olcayto ve katılımcılar anma etkinliğinin ardından TGC Basın Müzesi'ndeki "Öldürülen Gazeteciler Galerisi"ni gezdi.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR