TESKON Başkanı Ulucan'dan Etkinlik Sektörü İçin Çağrı:

"Deprem bölgesindeki etkinlik sektörü paydaşlarımıza destek olmak amacıyla devletimizden kısa çalışma ödeneği, uygun faizli kredi imkanı ve kira desteği konularında yardım beklemekteyiz"

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 10-04-2023 17:09
TESKON Başkanı Ulucan'dan Etkinlik Sektörü İçin Çağrı:

Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu (TESKON) Başkanı Yılmaz Ulucan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki sektör paydaşları için kısa çalışma ödeneği, uygun faizli kredi imkanı ve kira desteği talebinde bulundu.

Ulucan, yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren düğün ve davet mekanları, organizasyon ile ses ve sahne kurulum firmalarının, maddi ve manevi ciddi kayıplar yaşadığını belirtti.

Sektörün, Kovid-19 salgınının yaratmış olduğu ekonomik kayıpları atlatmaya çalışırken, deprem felaketinin bunu katladığına dikkati çeken Ulucan, "Etkinlik sektörü paydaşlarımızın o bölgelerde en az iki yıl daha iş yapamayacak olmaları öngörülmektedir. Deprem bölgesindeki etkinlik sektörü paydaşlarımıza destek olmak amacıyla devletimizden kısa çalışma ödeneği, uygun faizli kredi imkanı ve kira desteği konularında yardım beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

TESKON'UN kurucularından Anadolu Davet ve Etkinlik Sektörü Federasyonu Başkanı Murat Köksal da etkinlik sektörünün, insanların yalnızca mutlu günlerinde değil hüzünlü ve acı dolu günlerinde de yanlarında olduğunu belirtti.

Deprem bölgesindeki çalışmalarının devam ettiğini aktaran Köksal, bölgedeki çocukların moral ve motivasyonlarının arttırılması için bir dizi etkinlik planladıklarını, çadır kentlerde ve mahallelerde oyun parkları, animasyon gösterileri, açık hava sineması, patlamış mısır ve pamuk şeker hizmeti sağladıklarını kaydetti.

 

(AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR