TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-01-2023 14:38   Güncelleme : 05-01-2023 14:39
TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz "Türkiye'de enerji yatırımları ve politikaları", CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü "Osmaniye'nin kurtuluşunun 101. yılı", İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu "Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin sorunları" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Boyraz, geçen yıl Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni ziyaret ettiklerini, bu projelerle gurur duyduklarını söyledi. Ertelenen, yapılmayan büyük projelerin yapımının AK Parti iktidarlarına nasip olduğunu dile getiren Boyraz, "Türkiye'nin en büyük köprüsü, barajı ve tesisleri bizim zamanımızda yapıldı." dedi.

Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin 710 milyar metreküpe ulaştığını, keşfedilen gazın uluslararası piyasadaki karşılığının 1 trilyon doları bulduğunu belirten Boyraz, "Türkiye, jeopolitik ve jeostratejik açıdan 'enerji koridoru' diye adlandırılan geçiş noktasında yer alıyor. Enerji politikalarımız; arz güvenliği, gelir getirici unsurların çoğaltılması, orta ve uzun vadede Türkiye'nin doğal gaz merkezi olmasını amaçlıyor." diye konuştu.

(AA)

 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR