TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2022 15:49   Güncelleme : 27-10-2022 15:59
TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit "HPV Aşısının ulusal aşılama takvimine alınması", AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz "Mersin Ana Konteyner Limanı Projesi", AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise "Ağrı'ya yapılan yatırımlara" ilişkin gündem dışı konuştu.

HDP'li Koçyiğit, aşının kansere karşı etkili olduğunu belirterek, "Türkiye'de kanser taramaları yeterli değil. Hastalıklara karşı en ucuz maliyet önleyici tedbirlerdir. Dünyanın birçok yerinde bu aşı ücretsiz yapılıyor. HPV Aşısının ulusal aşılama takvimine alınması için kanun teklifi verdik. Türkiye'de bu aşının ulusal aşılama takvimine alınması gerekir." ifadesini kullandı.

AK Parti'li Yılmaz ise ekonominin değişmesiyle Mavi Vatan'ın öneminin arttığını, uluslararası ticari rotalarda önemli gelişmeler yaşandığını, bu durumun seçim bölgesi olan Mersin'i de yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Yılmaz, Mersin Ana Konteyner Limanı Projesi'nin bir marka şehir olan Mersin'e ayrı bir değer kazandıracağını dile getirdi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de Ağrı'ya yapılan yatırımları anlatarak, ulaşım başta olmak üzere her alanda bu şehre hizmetler götürdüklerini aktardı. Çelebi, son olarak bölgede 20 ton altın ve üç buçuk tonluk gümüş rezervi olan bir maden alanını tespit ettiklerini, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, hafta sonu kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı anımsatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Alevi kurum temsilcilerinin, kendilerini ziyaret ederek bazı taleplerini ilettiklerini ve cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmemesinden rahatsız olduklarını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hükümetin, kur korumalı mevduat sisteminin maliyetine ilişkin sorulara cevap vermediğini, Merkez Bankası'nın Meclis'ten ve milletten bilgi sakladığını öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünün 2 gün sonra kutlanacağını hatırlatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleye değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin de 20 yıldır milleti ve insanlık için çaba harcadığını vurgulayan Akbaşoğlu, 21. yüzyılın, Türkiye yüzyılı olacağını söyledi.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR