TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "EYT hayaldi, gerçek oldu. Martta emeklilik başvurusu yapan bütün çalışanlarımız 1 Nisan itibarıyla emeklilik maaşını almaya hak kazanacak"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-03-2023 17:15   Güncelleme : 20-03-2023 17:09
TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hayaldi, gerçek oldu. Martta emeklilik başvurusu yapan bütün çalışanlarımız 1 Nisan itibarıyla emeklilik maaşını almaya hak kazanacak." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'nin yaşadığı doğa olaylarının felakete dönüşme nedeninin merhamet, ciddiyet ve sorumluluk bilinci noksanlığı olduğunu savundu.

Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Hazinenin mart, nisan, mayıs aylarını kapsayan finansman programını açıkladığını hatırlatarak "Hazine sadece bu üç aylık sürede; 160 milyar lira iç, 113 milyar lira da dış borç olmak üzere 273 milyar lira borç ödemesi yapacak. Hazinenin ödeyeceği borcun yüzde 59'u, ana para değil faiz ödemelerinden oluşuyor. Hükümet, hükümet değil sanki her şeyi yutan bir kara delik." sözlerini sarf etti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, bor mineralinin birçok önemli alanda kullanılması dolayısıyla stratejik öneme sahip olduğunu, dünya bor rezervinin yüzde 73'ünün Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

Bülbül, bor mineralinden elde edilen boraks ve borik asidin özellikle nükleer alanda, jet ve roket yakıtı, sabun, deterjan ile savunma, cam ve kağıt sanayisinde kullanıldığını anlatarak, "Ülkemizin bu alanda ilk stratejik tesislerinden biri olarak savunma sanayisinin gücüne güç katacak ilk bor karbür tesisi, geçtiğimiz gün Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılmıştır. Bor Karbür Tesisi'nin açılmasıyla, tonu 150 dolar olan bor cevherinin, yeni tesiste işlendikten sonra 40 bin dolar değere ulaşacağı ifade edilmiş. Bor karbür ile bor cevherindeki katma değer artırılacak ve ülkemizin savunma sanayisi başta olmak üzere ekonomik anlamda gücüne güç katılacaktır." diye konuştu.

-"Bütün veriler bunu gösteriyor"

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ise Hazine ve Maliye Bakanlığının mart, nisan, mayıs aylarını kapsayan finansman programına ilişkin, "Sadece ekonomi modelini değiştirmek değil, aynı zamanda mevcut ekonomi yönetiminden de yani bu iktidardan da kurtulmak gerekiyor, bütün veriler bunu gösteriyor çok açık bir şekilde." değerlendirmesinde bulundu.

Oluç, sadece deprem bölgesinde değil, aynı zamanda ekonomide de büyük bir enkazla karşı karşıya olduklarını savundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini dile getirerek depremler ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Özkoç, "Deprem bölgesindeki acı tablonun da selin yarattığı büyük tahribatın da ve bugün sokaktaki insanlarımızın açlığının da tüm acılarımızın sorumluluğu da AK Parti iktidarına ve iktidarın başındaki kişiye aittir. Türkiye'nin kurtuluşa ihtiyacı vardır. Yalanlar, süslü cümleler, tehditler, altından kalkamadığınız büyük sözleriniz sizin olsun." ifadesini kullandı.

- "Togg, nisanda sahiplerine teslim edilecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dünya pazarlarında pay sahibi olmaya katkı sağlayacak tüm yatırımların tamamını destekleyeceklerini dile getirdi. Akbaşoğlu, Balıkesir Bandırma'daki Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açılmasıyla Türkiye'nin bu alanda önemli bir tesise kavuştuğuna işaret etti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme çabalarının da artarak sürdüğünü vurgulayan Akbaşoğlu, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bin 200 megavat birinci ünitesinin, daha sonra da diğer ünitelerinin devreye alınmasıyla 4800 megavatlık enerjinin Türkiye'ye kazandırılacağını söyledi.

Akbaşoğlu, bütün felaketlerde vatandaşların her zaman yanında olduklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Bütün yaraları sarma bizim birinci vazifemizdir. Çadır kentlerden konteyner kentlere, oradan kalıcı konutlara dönük bu çabamız artarak devam etmekte, en geç bir yıl içerisinde 319 bin konutun hak sahiplerine teslimi söz konusu olacak. Toplamda 650 bin konutu depremzede vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız.

EYT hayaldi, gerçek oldu. Bu sene içerisinde 2 milyon 250 binin bu yasadan yararlanma imkanı söz konusu. Martta emeklilik başvurusunu yapan bütün çalışanlarımız 1 Nisan itibarıyla emeklilik maaşını almaya hak kazanacak, hayırlı olsun. Togg hayaldi, gerçek oldu ve ön siparişleri alınıyor. Nisanda sahiplerine teslim edilecek."

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR