TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: "(Kahramanmaraş merkezli depremler) Adresini taşıyan hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Her türlü yardım ödenmeye devam edecek" İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: "Doğru düzgün çadır kurmayı başaramayan bir yönetim, millete kalıcı konut vaadinde bulunuyor"

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2023 17:07   Güncelleme : 15-03-2023 17:07
TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından adresini taşıyanlara her türlü yardımın ödenmeye devam edileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da yaşanan sel nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Selin çadırkentlerdeki tahribatına işaret eden Usta, "Doğru düzgün çadır kurmayı başaramayan bir yönetim millete kalıcı konut vaadinde bulunuyor. Daha çadır sorununu halledemedin ve çadırları düzgün bir yere koyamadın. Çadırlar selin altında kaldı. İnsanlar mağdur." diye konuştu.

AFAD'ın deprem bölgesinde, kontrolündeki vinçleri saati 10 bin liraya kiraladığına yönelik bir iddia bulunduğunu dile getiren Usta, bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın milletvekili adayı olmak için istifa ettiğini öğrendiklerini aktaran Usta, "Zamanı mı? Zaten başarısız oldun, işini yapsana. Bu istifa nasıl kabul edildi anlamıyorum." ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Kayıplarımızın bir an evvel sağ salim bulunmasını temenni ediyorum. Deprem felaketinin acısının sarılmaya çalışıldığı sırada su baskınları üzücü olmuştur." dedi.

Uluslararası yarışmalarda madalya kazananları tebrik eden Akçay, başarılarının devamını diledi.

- "Turuncu kodlu uyarıya karşı hangi tedbir alındı?"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'daki sel felaketleri öncesinde meteorolojinin turuncu kod ile uyarıda bulunduğunu söyleyerek, buna karşın hangi tedbirlerin alındığını sordu.

Tedbir alınmadığını savunan Beştaş, "Yaptıkları her şey çürük. 20 yıldır Şanlıurfa'da iktidardalar. Adıyaman'da, Malatya'da da öyle. Bu AKP belediyeleri ne yapar? Hiçbir tedbir almaz, ihaleyle önüne gelene yapı izni verir, denetim yapmaz, altyapı inşa etmez." diye konuştu.

Beştaş, bir an önce konteyner kentlerin kurulması gerektiğini söyledi.

- "Beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de selin etkili olduğu bölgeye 7 milletvekilinin gittiğini kaydetti.

Özel, sel ve su baskınında zarar gören çadırları yanlış yere yerleştirdiğini öne sürerek, "Tam bir beceriksizlik ve liyakatsizlik devam ediyor." görüşünü savundu.

Sadakat yerine liyakati esas alan kişilerin görev yapması gerektiğini belirten Özel, AFAD'ın en kritik görevlilerinin tek vasfının ilahiyat fakültesi mezunu olmaları olduğunu iddia etti.

Özel, deprem bölgesindeki özel okul öğretmenlerinin maaş alamadığına dikkati çekti.

Hatay Valisi Doğan'ın istifa etmesine değinen Özel, "Milletvekilliğini hak edecek kadar iyi valilik yapıyorsan Hatay'ı niye yalnız bırakıyorsun bu günde? Kişisel ikbal için. Yok, iyi yapmıyorsan nasıl böyle bir göreve talip olabiliyorsun?" dedi.

- "Bakanlarımız, milletvekillerimiz orada"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'daki sel felaketini yakından takip ettiklerini söyledi.

Zengin, "Bakanlarımız, milletvekillerimiz oradalar. Gidecek arkadaşlarımız da var. Depremzedelerimizin ayrıca bir mağduriyet yaşamaması için özel bir gayret sarf ettiğimizi belirtmek isterim." ifadesini kullandı.

Zengin, 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını anımsatarak, "Adresini taşıyan hiçbir vatandaşımız asla mağdur olmayacak. Her türlü yardım ödenmeye devam edecek. 17 Mart Cuma gününe kadar tüm depremzede vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde adres değişikliklerini yapmalarını, seçmen olarak kayıtlarını kontrol etmelerini önemsiyoruz." diye konuştu.

Bu arada grup başkanvekilleri, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'a annesi Fahriye Yıldırım'ın vefatından dolayı başsağlığı, Fahriye Yıldırım'a Allah'tan rahmet diledi.

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR