Suudi Arabistan’da Sele Kapılan 2 Kişiden Birinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Asir, Cazan, Mekke'nin kuzey ve doğu bölgeleri, ElCevf, ElBaha ve ElKassim bölgelerinde ilerleyen saatlerde yağış bekleniyor

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-12-2022 14:15
 Suudi Arabistan’da Sele Kapılan 2 Kişiden Birinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Asir bölgesinde şiddetli yağış sele neden olurken, El-Meceride kentinde sele kapılan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, dünden bu yana devam eden yağışla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, yoğun yağışın neden olduğu sele kapılan kişilerden birinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtilirken, kurtarılan diğer kişinin tedavi altına alındığı kaydedildi.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, bölge sakinlerini sel bölgelerine ve su birikintilerine yaklaşmama konusunda uyardı.

Öte yandan, Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise Asir, Cazan, Mekke'nin kuzey ve doğu bölgeleri, El-Cevf, El-Baha ve El-Kassim bölgelerinde ilerleyen saatlerde yağış beklendiği duyuruldu.

Yağışların akşam 20.00'ye kadar etkili olacağını bildiren Meteoroloji Merkezi, ölümle sonuçlanan selin yaşandığı Asir bölgesinde şiddetli yağışların görüş mesafesini de düşürdüğünü belirtti.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde 12 Aralık'ta aşırı yağışların oluşturduğu sel nedeniyle eğitime ara verilirken, halka "yağışlar sona erene kadar dışarı çıkmamaları" uyarısında bulunulmuştu.

Ülkede 24 Kasım'da da şiddetli yağışlar nedeniyle iki kişi hayatını kaybetmiş, ülkenin batısındaki Cidde'de uçuşlar durdurulmuştu.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR