STK'lerin Deprem Bölgesindeki Yardım Seferberliği Sürüyor

İyilik Kapısı İnsani Yardım Derneği, günde 2000 kişiye sıcak yemek, çorba ve kahvaltılık dağıtıyor Medeniyet Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Adana Ceyhan'da 100 tır kapasiteli lojistik merkezini faaliyete geçirdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 16:07   Güncelleme : 02-03-2023 15:53
STK'lerin Deprem Bölgesindeki Yardım Seferberliği Sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımda bulunan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED), ilk etapta Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

Konteyner ev, ısıtıcı, yatak, battaniye, yardım çadırı, kıyafet, ayakkabı, kuru gıda, su ve bebek mamasını 80 kişilik gönüllü ekibiyle ulaştıran dernek, tırlarla taşıdığı sağlık ve hijyen malzemelerini depremden etkilenen vatandaşlara dağıttı.

Barınma sorunu yaşayan 159 kişiye pansiyon ve yurt imkanı sağlayan dernek, bebek bezi ve çocuk oyuncaklarını da depremzede çocuklara ulaştırdı.

İyilik Kapısı İnsani Yardım Derneği, ilk günden bugüne kadar 250 gönüllüsüyle deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürdü.

Depremin ikinci günü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden gönüllüler, yardım malzemelerini ulaştırdı.

Günlük 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtan dernek, depremzede ailelerin bulunduğu köylere 3 bin gıda kolisi, 3 bin hijyen paketi, 4 bin battaniye, odun sobası, elektrikli soba, odun, iç çamaşırı, su, yatak, kıyafet, ayakkabı ve konserve dağıttı.

Dernek, günde 2000 kişiye sıcak yemek, çorba ve kahvaltılık dağıtmayı sürdürüyor.

- Adana'da 100 tır kapasiteli lojistik merkezi

Medeniyet Uluslararası İnsani Yardım Derneği, deprem bölgesinde sıcak çorba, gıda, soba, hijyen paketi dağıtarak, çadır ve konteyner kurulumu yapıyor.

Afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan dernek üyeleri, hastane yakınlarında kurdukları mobil ikram merkezleriyle depremzedelere sıcak çay ve çorba ikram ediyor.

Ayni ve nakdi yardımları deprem bölgesine gönderen dernek, Adana Ceyhan'da 100 tır kapasiteli lojistik merkezini faaliyete geçirerek, tüm STK'lerin kullanımına hazır hale getirdi.

- Psikoloji okuyan öğrenciler deprem bölgesine gönderildi

Uluslararası Genç Turizmciler Derneği (Genç TÜRSAD), üniversitelerden 200'e yakın sağlık personelini deprem bölgesine ulaştırdı.

Çeşitli yardımları depremzedelere ulaştıran dernek, psikoloji bölümünde okuyan öğrencilerin de bölgeye gönderilmesini sağladı.

Çocuklara oyuncak yollayan dernek gönüllüleri, temin ettikleri çadırları depremzede ailelere teslim etti.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR