Sarıkamış'ta Açılan Kursta, Geleceğin Piyanistleri Yetişiyor

Kursiyerlerden Rana Yolcu, "Nazlı öğretmenimiz bize çok güzel piyano öğretiyor. İnşallah sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi piyanistleri oluruz."

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-09-2022 11:04
Sarıkamış'ta Açılan Kursta, Geleceğin Piyanistleri Yetişiyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde açılan piyano kursunda geleceğin piyanistleri yetiştiriliyor.

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde açılan piyano kursuna, 7 ile 12 yaş arasında 40 çocuk katılıyor.

Çocuklar geleceğin piyanistleri olmak için çaba göstererek günde 2 saat olmak üzere haftanın 6 günü piyano eğitimi alıyor.

Piyano kursu öğretmeni Nazlı Kaya AA muhabirine, öğrencilere piyanoyu ve müziği sevdirmek için kursu açtıklarını ifade etti.

Kursta geleceğin seçkin piyanistlerini yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

”Amacımız çocuklarımıza iyi eğitim vererek Fazıl Say'lar, İdil Biret'ler yetiştirmek. Şehitler diyarı Sarıkamış’tan güzel sanatçılar çıkarmak istiyoruz. Gönüllü, istekli, yetenekli çocuklarımız var, inşallah onlara katkıda bulunacağız. Ben de bu işe konservatuarda başladım, çocuklarımıza yararlı olma için gayret ediyorum."

Kursiyerlerden Rana Yolcu da kursu çok sevdiğini anlatarak, ”Nazlı öğretmenimiz bize çok güzel piyano öğretiyor. İnşallah sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi piyanistleri oluruz." diye konuştu.

Belinay Kalaycı ise “Babam beni bu kursa yazdırdı. Piyanoyu çok seviyorum. Piyanonun hem sesleri hem de ona dokunması çok güzel" ifadesini kullandı.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR