Rosatom'dan Kırgızistan'a Nükleer Tıp Alanında Destek

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ve Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, onkolojik ve bazı ağır hastalıklara yakalananların tedavisi için yeni bir radyonüklid teşhis departmanı oluşturma projesinin önemli bir aşamasını tamamladı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-08-2023 11:00
Rosatom'dan Kırgızistan'a Nükleer Tıp Alanında Destek

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Ulusal Onkoloji ve Hematoloji Merkezi'nde (NCОН) çalışanlardan ve Rosatom temsilcilerinden oluşan çalışma grubu Kırgızistan düzenleyici makamlarından lisans almak üzere gerekli uygulama tedbirlerini hayata geçirdi.

Bu çalışmalar, tek foton bilgisayarlı emisyon tomografi (SPECT) bölümünün sıhhi ve epidemiyolojik incelemesini yapmak ve projenin radyasyon güvenliği gerekliliklerine uygunluğunu sağlamak için yürütülüyor.

Ayrıca şirket personelini eğitmek, ulusal altyapının etkinliğini değerlendirmek ve tıp kurumlarının radyoizotop ürünlerini kullanma lisansı almasını sağlamak amacıyla NCОН'e ücretsiz olarak bir teknesyum-99m GT-4K jeneratörü teslim etti.

Bir sonraki adımını, projenin radyasyon güvenliği gerekliliklerine uygunluğu ve radyoizotop ürünlerinin kullanımına yönelik Kırgızistan düzenleyici makamlarından lisans alınması oluşturacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom'un bünyesindeki Rusatom Healthcare AŞ Genel Müdürü Igor Obrubov, şunları kaydetti:

"Kırgız ortaklarımıza yeni radyonüklid tanı bölümünün hizmete girmesine hazırlık aşamasında tam destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje Kırgızistan'da nükleer tıbbın gelişmesi ve stratejik iş birliğimizin devamı için hayati önem taşıyor. Doktorların eğitimi için Kırgız meslektaşlarımıza teknesyum jeneratörü bağışladık. Rosatom, gelecekte, Kırgızistan'ın teknesyum-99m jeneratörleri konusundaki ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaya hazır."

(AA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR