Rosatom Genel Müdürü Likhachev Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina İle Görüştü

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Bangladeş'i ziyaret etti. Likhachev, ziyaret kapsamında Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile bir araya geldi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-08-2023 10:15
Rosatom Genel Müdürü Likhachev  Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina İle Görüştü

Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplantıda Ruppur Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatına ilişkin güncel konuları ele alan taraflar, sahanın 1'inci güç ünitesine taze yakıt teslimatı için hazır olup olmadığını da görüştü.

Toplam 2400 megavat kapasiteli iki VVER-1200 reaktörle donatılmış Ruppur NGS, 25 Aralık 2015 tarihli genel sözleşme uyarınca Bangladeş'in başkenti Dakka'ya 160 kilometre mesafede Rus tasarımıyla inşa ediliyor.

Bangladeş'in ilk nükleer santrali için Novovoronej NGS'nin iki ünitesinde başarıyla uygulanmış olan ve tüm uluslararası güvenlik gerekliliklerine uyan modern 3+ Nesil VVER-1200 reaktörlü Rus tasarımı seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Likhachev, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bangladeşli meslektaşlarımızla projenin hayata geçirilmesindeki en önemli aşamalarından birine, NGS sahasına taze nükleer yakıtın teslimatı aşamasına geldik. Taze yakıtın teslimatıyla, inşa halindeki NGS nükleer tesis statüsü kazanacak ve Bangladeş, barışçıl atom enerjisi kullanan ülkelerin oluşturduğu 'nükleer topluluğun' bir üyesi haline gelecektir."

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR