Putin, stratejik devamlılık ve silah kontrolüyle ilgili bir konuşmaya açık olduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, stratejik devamlılığın sağlanması, kitle imha silahlarının yayılmasının engellenmesi, silah kontrolü alanında durumun iyileştirilmesi gibi konularda bir konuşmaya açık olduklarını belirtti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 30-06-2022 16:13   Güncelleme : 30-06-2022 16:14
Putin, stratejik devamlılık ve silah kontrolüyle ilgili bir konuşmaya açık olduklarını söyledi.

 

Putin, 10. St. Petersburg Uluslararası Forumu'na ilettiği görüntülü mesajında, çok kutuplu uluslararası birlik ssteminin oluşum sürecinin devam ettiğini vurguladı.

"Dünyadaki demokratik ve adil sisteminin karşılıklı saygı, güvene dayalı olduğunu ve kabul görmüş BM prensiplerinin temelinde olması gerektiğini" belirten Putin, "Rusya, stratejik devamlılığın sağlanması, kitle imha silahların yayılmasının engellemek, silah kontrolü alanındaki durumun iyileştirilmesi konusunda bir konuşmaya açıktır." diye devam etti.

Putin, iklim, açlıkla mücadele, gıda ve enerji pazarlarında devamlılığın, uluslararası piyasalarda da adil kural ve rekabetin sürdürülmesi gibi konularda çalışmaların birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm bu alanlar, yeterli ve esnek yasal düzenlemeyi ve bu yönde ortak çalışmaları gerektiriyor. Böylece yaşayanların soykırımdan korunmasını amaçlayan Donbas gibi krizler ortaya çıkmayacak." diye bitirdi.

Ukrayna yönetiminin insanlık suçu işlediğini söyleyen Putin, Rusya'nın devamında da tüm halkların ve kültürel, medeniyet çeşitliliğinin savunmasını garanti altına alınacağı daha demokratik ve adil bir dünyanın oluşturulması için çabalamaya devam edeceğini söyledi.

Putin, "Uluslararası hukuk çerçevesinde sürekli hareket edilmesi ve birlikte çalışılması ile dünyanın karşısında var olan en zor sorunların çözülebileceğinden, devletlerin tutarlı ve devamlı şekilde gelişiminin sağlanacağından eminim." ifadelerine yer verdi.

(AA Haber)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR