Pakistan'ın Türkiye'ye Gönderdiği 2 Yardım Uçağı Daha Adana'ya Ulaştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye desteğini sürdüren Pakistan, 2 yardım uçağının daha Adana'ya ulaştığını bildirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2023 15:15   Güncelleme : 14-03-2023 15:13
Pakistan'ın Türkiye'ye Gönderdiği 2 Yardım Uçağı Daha Adana'ya Ulaştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye desteğini sürdüren Pakistan, 2 yardım uçağının daha Adana'ya ulaştığını bildirdi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere 2 bin 400 çadırı taşıyan 2 uçak Adana'ya iniş yaptı.

Pakistan'dan Türkiye'ye son 48 saat içinde dört yardım uçağı gönderilirken, Pakistan hükümeti, mart ayının üçüncü haftasına kadar 50 bin çadırın Türkiye'ye ulaşmasını hızlandırmak adına özel uçuş operasyonu başlattı.

Uçakta bulunan Pencap Eyalet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Milletvekili Rana Mashhood Ahmet Han basına verdiği demeçte, Pakistan-Türkiye ilişkisinin, zamanın, coğrafyanın sınırlarını aşan, gönülden gönüle bir ilişki olduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, kışlık çadırlar yoğunlukta olmak üzere yardım malzemelerinin, hava, kara ve deniz yoluyla Türkiye'ye ulaştırılması için talimat verdi.

- Pakistan'ın deprem yardımları

Açıklamada, kurtarma ekiplerinin taşınması ve temel yardım malzemelerinin ulaştırılması için iki ülke arasında kurulan hava köprüsü aracılığıyla, üç Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) C-130, bir PAF IL-78, üç Türk hava aracı ile üç Pakistan Uluslararası Hava Yolları (PIA) charter uçuşu ve diğer üç charter uçuşunun ardından 13'üncü özel uçağın, Türkiye'ye depremzedeler için ihtiyaç malzemesi getirdiği aktarıldı.

Öte yandan, mart ayının üçüncü haftasında Mersin'e ulaştırmak üzere yardım malzemesi taşıyan üç geminin Türkiye'ye doğru yola çıktığı belirtildi.

Diğer yardımlar, PIA'nın İstanbul'a düzenli olarak yaptığı 29 seferde, uçaklardaki boş alanlara konularak gönderilmişti.

Türkiye'ye hava, kara ve deniz yolu ile yardım malzemeleri ulaştıran Pakistan, 21 tırlık konvoy ile 275 ton yardım malzemesini Malatya'ya göndermişti.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR