Özbekistan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Özbekistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-04-2023 11:55   Güncelleme : 24-04-2023 11:52
Özbekistan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Özbekistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Türk İlköğretim Okulunda kutlama yapıldı.

Taşkent Türk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ile velilerin katıldığı etkinlik, şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte, Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve Büyükelçiliğin diğer mensupları da hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Bekar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ata yurdu Özbekistan’da kutlamanın sevindirici olduğunu belirterek çocukların bayramını kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Türk milletinin istiklaline kara bulutların çöktüğü bir dönemde memleketin istikbalini aydınlatmak üzere 23 Nisan 1920'de Ankara’da kurulduğunu hatırlatan Bekar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutlu günü ve kurduğu Cumhuriyet’i çocuklara armağan ettiğini dile getirdi.

Bekar, " 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz' diyerek Türk çocuklarının Türk milletinin geleceğine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmasını istemiştir." dedi.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte, çeşitli dans gösterileri yapıldı. Öğrenciler şarkı ve türküler seslendirdi, 23 Nisan şiirleri okudu. Öğrenciler arasında çeşitli yarışma ve oyunlar da düzenlendi.

 

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR