Offshore rüzgar kurulu gücü 56 gigavata yükseldi

geçen yıl sonunda 21,1 gigavat artışla, toplam 56 gigavata ulaşan kapasitesiyle Küresel deniz üstü (offshore)

DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-06-2022 17:30
Offshore rüzgar kurulu gücü 56 gigavata yükseldi

Ankara

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından açıklanan "Deniz Üstü Rüzgar Raporu 2022" isimli rapora göre, 2022 ile 2030 arasında elektrik şebekelerinde 260 gigavat daha, yeni  offshore kapasitesinin eklenmesi bekleniyor.

2019'da başlayan ve halen daha  devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımlarında gerileme yada yavaşlama olmadı.

Bu rapora göre hükümetler tarafından, yenilenebilir enerji kaynak çeşitliğinde büyük önemi olan deniz üstü rüzgar santrallerine daha fazla yatırım yapması beklenmekte.

Deniz üstü rüzgar enerjisi kapasitesine eklenen yeni yatırımlarla 2030'da toplam deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımları toplamda 316 gigavat olacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl sonunda salgının ve onun ekonomik etkilerine rağmen küresel deniz üstü kapasitesi 21,1 gigavat artışla, toplam 56 gigavata ulaştı.

Asya pazarı kurulu güçte öncü rolünde olurken, onları Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri izledi.

Raporda değerlendirmesine yer verilen GWEC Üst Yöneticisi Ben Backwell, 2021 sonunda dünya genelindeki deniz üstü rüzgar kapasitesinin rekor düzeyde artması konusunda, salgın şartlarına rağmen bir başarı olduğunu ifade etti.

Backwell, deniz üstü rüzgar enerjisi sektöründeki ilerlemenin yeni teknoloji ve yüzen rüzgar santralleri gibi uygulamalarla daha da artacağını kaydetti.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR