Norveç'te Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 bağış kampanyası düzenlendi

Ukrayna ordusuna verilmek üzere düzenlenen Bayraktar TB2 bağış kampanyalarına Norveç'te.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-07-2022 11:45   Güncelleme : 20-07-2022 15:05
Norveç'te Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 bağış kampanyası düzenlendi

Ukrayna ordusuna verilmek üzere düzenlenen Bayraktar TB2 bağış kampanyalarına Norveç'de.

Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Rusya ile yaşanan savaşta bir anlamda Ukrayna'nın sembollerinden biri haline geldi. Hakkında şarkılar yazılan Bayraktar TB2, Ukrayna halkına destek vermek isteyenlerin de dikkatini çekmeyi başardı.

Ukrayna ordusuna ve halkına destek için Bayraktar TB2 bağışlanması amacıyla birçok ülkede kampanyalar başlatıldı. Kampanyalar sonunda Ukrayna'da 3, Litvanya'da 1 Bayraktar TB2 alımı için hedeflenen meblaya ulaşıldı. Polonya'da aynı amaçla açılan kampanya ise halen devam etmekte.

Baykar, Ukrayna ve Litvanya'daki kampanyalara karşılık beklemeksizin toplam 4 Bayraktar TB2'yi hibe edip, toplanan kaynağın da Ukrayna halkı için kullanılmasını istemişti.

Bahsi geçen kampanyaların uyandırdığı ilgi ve başarılara bir yenisi daha eklendi. Norveç'te, Ukrayna ile dayanışma amacıyla Bayraktar TB2 alımına yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

Her Norveçliden 10 krondan az kaynağa ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekilen kampanyada, 250 krondan fazlasını veren ilk bin kişiye bağışlanacak hava aracının ismini vermekte söz sahibi olma olanağı sağlanacak.

Kampanya kapsamında 55 milyon kron (yaklaşık 5,5 milyon dolar) toplanması ve Ukrayna Büyükelçiliği yardım fonuna iletilmesi hedefler arasında.

(AA)

 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR