Net 8 bin 500 TL Yeni asgari ücret Son dakika haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni asgari ücret açıklandı. Yeni asgari ücret: Net 8 bin 500 TL oldu. İşveren temsilcileri de toplantıya katılıyor. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş'in basın toplantısında yer almadı

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-12-2022 12:38   Güncelleme : 22-12-2022 12:42
Net 8 bin 500 TL Yeni asgari ücret Son dakika haberi

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de yeni asgari ücreti açıklıyor. İşveren temsilcileri de toplantıya katılıyor. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş'in basın toplantısında yer almadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere üç kez toplanmış ama uzlaşmaya varamamıştı.

 

Cumhurbaşkanı'nın sözleri şöyle:

Çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz.

 

SON 2 ASGARİ ÜCRET OY BİRLİĞİ İLE BELİRLENDİ

Asgari ücret, Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki görüşmeler neticesinde belirleniyor ve kararlar oy çokluğu ile alınıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda, geçen yıl Aralık ayı ve bu yıl Temmuz ayındaki ara zam dahil olmak üzere, 2000 yılından bu yana alınan 23 asgari ücret kararından 6’sında oy birliği sağlandı.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR