Milli Maçı İstanbul'da İzleyen Depremzede Çocuklar Memleketlerine Döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 18 çocuk, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda Ukrayna ile oynadığı müsabakayı izledikten sonra memleketlerine döndü.

SPOR
Giriş Tarihi : 17-08-2023 16:20
Milli Maçı İstanbul'da İzleyen Depremzede Çocuklar  Memleketlerine Döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 18 çocuk, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda Ukrayna ile oynadığı müsabakayı izledikten sonra memleketlerine döndü.

Hepsiburada, depremden etkilenen Kahramanmaraşlı çocukları İstanbul'da ağırladı.

Çocuklar, program kapsamında yaptıkları İstanbul turunun ardından A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda Ukrayna ile oynadığı müsabakayı izledi.

Maçın ardından 18 çocuk ve beraberindekiler Kahramanmaraş'a dönmek için İstanbul Havalimanı'na geldi.

- "İstanbul'u çok beğendim"

Çocuklardan 8 yaşındaki Miraç Cesur spor salonunda daha önce hiç maç izlemediğini belirterek, "Hep televizyondan izliyordum. İlk kez canlı izledim. Çok beğendim" dedi.

İstanbul'da eğlence merkezine gittiklerini, Boğaz turu yaptıklarını anlatan 12 yaşındaki Ceren Culfa, "Vapura bindik. Daha önce binmemiştim. İstanbul'u çok beğendim. Çok güzel ve büyük bir yer. Basket maçı izledik. Çok güzeldi." diye konuştu.

11 yaşındaki Hüseyin Asım Erkan ise maçın oynandığı salonda "Milli Takımı'mızı Olimpiyat Dönüşü Kahramanmaraş'a Bekliyoruz" yazılı pankart açtıklarını belirterek, "Millilerin olimpiyat maçlarından sonra deprem bölgesine gelmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Bir Gülüş Yeter" Projesi

Hepsiburada, 2022 yılında çocukların mutlulukları ile hayallerine destek olmak ve onları gelişimlerine destek olacak oyuncak ve kitaplarla buluşturmak için bir yolculuğa çıktı.

Çocukların gülüşlerinden ilham alan "Bir Gülüş Yeter" projesi ile bu zamana kadar 38 bin çocuğun gülüşüne ortak olundu. Projenin son 7 ayında deprem bölgesinde yaşayan çocuklar için destekler ve yeni hikayeler oluşturmak üzere çalışmalar devam ediyor.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR