Mardin Ekonomi Zirvesi

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş: "Mardinli iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı varlıklarının yüzde 10'unu Mardin'de yatırım yapmaya ayırmaya davet ediyorum" "Bu bölgede genç ve kadın istihdamının ihracat üzerindeki çarpan etkisinden söz edebiliriz. Hedeflerimizi kadın ve genç istihdamını artıracak şekilde belirlemeliyiz"

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-05-2023 15:44
Mardin Ekonomi Zirvesi

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Mardinli iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı varlıklarının yüzde 10'unu Mardin'de yatırım yapmaya ayırmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamada, Abdülkadir Akkuş'un, Türkiye'de İş Dünyası dergisinin Mardin Ekonomi Zirvesi'ndeki konuşmasına yer verildi.

Akkuş, Türkiye'nin 22'nci ihracatçı şehri olan Mardin'in göç veren değil, göç alan bir kent konumunda olduğunu, bu nedenle de kentte istihdamı karşılamak üzere yatırımların arttırılması gerektiğini belirtti.

Mardin'in; üretimin, mimarinin, sanatın ve lojistiğin merkezi konumunda olduğunu aktaran Akkuş, şunları kaydetti:

"Mardin, yatırım, üretim ve istihdam alanlarında da Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor. Mardin'in 2022 yılındaki ihracatı 1 milyar 143 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı ilk çeyreğindeki ihracatı ise 223,8 milyon dolar oldu. Amacımız, bu rakamları daha yukarılara taşımaktır. Bu bilinçteki firmalarımız, yatırımlarını, üretimlerini bu yönde hayata geçiriyor. Bölgemiz, turizmde de yükselen cazibesi, sosyal dokusu, zengin gastronomisi, el sanatları, tarihi ve kültürel zenginliğiyle uzun yıllar ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Tüm değerleriyle göç veren değil, göç alan bir şehir olan Mardin'in yakın gelecekte büyük ve gelişmiş iller arasında yerini alacağına şüphemiz yoktur. Bizler de göç alan şehrimizde oluşabilecek iş ve konut ihtiyacına yanıt verecek yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Bu nedenle Mardinli iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı varlıklarının yüzde 10'unu Mardin'de yatırım yapmaya ayırmaya davet ediyorum."

Akkuş, Mardin'in istihdam açısından önemli bir görev üstlendiğini, özellikle OSB'lerin ihracat ve sektörel çeşitlilik açısından kente büyük katkı sağladığını vurguladı.

Akkuş, "Son yıllarda ihracat faaliyetlerinde yarattığı katma değerle dikkatleri üzerine çeken Mardin, Türkiye'de bölgesel kalkınmada açık ara liderliği elinde bulunduruyor. Bu bölgede genç ve kadın istihdamının ihracat üzerindeki çarpan etkisinden söz edebiliriz. Hedeflerimizi kadın ve genç istihdamını artıracak şekilde belirlemeliyiz." ifadelerini kullandı.

(AA)

 

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR