Makam Aracına Silahlı Saldırı!

Saldırı sonucu MHP'li genel Meclis Üyesi Ünal Umay hastaneye kaldırıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 13:51
Makam Aracına Silahlı Saldırı!

Tokat'ta makam aracına silahlı saldırı.

Tokat'ın Erba ilçesinde makam aracına silahlı saldırı düzenlendi. Tanoba Belde Belediye Başkanı Vural Özdemir, yaşadığı olayı anlattı.

Vural Özdemir, dün saat 19.00 sıralarında Erba ilçe merkezinden beldeye gitmek için MHP'li genel Meclis Üyesi Ünal Umay ile yola çıktıklarını, AA muhabirine söyledi.

Vural Özdemir , " Ünal abi tesadüf dükkanımdaydı.'Beraber kasabaya gidip gelelim' dedik. Koçak köyünü geçince saldırıya uğradık. Tabii planlı mı programlı mı bilmiyorum. Adli mercilerimiz çalışıyor. Gereken yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda failler bulunur. Herhangi bir husumetlimiz yok." ifadelerinde bulundu.

Saldırı anını beklemediklerini ve bir anda gerçekleştiğini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Yol biraz virajlıydı. Viraja girdiğimde sadece silah sesini duydum, camın patladığını gördüm. 'Vurulduk' dedim, hemen kaçtık olay yerinden. Ondan sonra arkadaşıma baktım. Alnından almıştı mermiyi. 400-450 metre uzaklaştık olay yerinden. Ondan sonra geri döndük. Yaralıyı Erbaa'ya kadar getirdim. Orada ambulansa verdim."

Özdemir ayrıca Umay'ın hastanedeki ameliyatın ardından odaya alındığını ve hayati tehlikesinin olmadığını anlattı. Özdemir, "Çok şükür, şu anda iyi. İnşallah en kısa sürede aramızda olacak." ifadesinde bulundu.

Jandarma ekiplerinin olay yeri inceleme sonucunda 2 boş kovan bulduklaı öğrenildi.

Ekiplerin çalışmaları hala sürüyor.

Erbaa Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Umay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

60 ER 134 plakalı makam aracına dün akşam Erbaa-Tanoba kara yolu Koçak köyü mevkisinde silahla ateş açılmış, sürücü Özdemir'in durumun iyi olduğu araçta bulunan Ünal Umay'ın hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Saldırı sonucu yara almadan kurtulan Özdemir, araçta bulunan Umay'ı sağlık ekiplerine teslim etmişti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR