Lübnan Sınırındaki Mayın Patlamasında 3 İsrail Askeri Yaralandı

İsrail-Lübnan sınırında mayın patlaması sonucu 3 İsrail askerinin yaralandığı belirtildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2023 17:14
Lübnan Sınırındaki Mayın Patlamasında 3 İsrail Askeri Yaralandı

 İsrail-Lübnan sınırında mayın patlaması sonucu 3 İsrail askerinin yaralandığı belirtildi.

Lübnan basınında yer alan haberlerde, olayın ülkenin güney sınırındaki Ita eş-Şaab beldesi civarında meydana geldiği aktarıldı.

Haberlerde, İsrail ordusuna ait bir kepçenin sınırdaki kazı çalışmaları esnasında mayın patlaması olduğu ve 3 İsrail askerinin yaralandığı kaydedildi.

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen El-Manar televizyon kanalı sınırdaki patlamayı görüntüledi. Kanalda yayımlanan haberde mayının eski ve İsrail'e ait olduğu iddia edildi.

İsrail tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Lübnan ordusu 5 Mart'taki açıklamasında İsrail ordusuna ait devriye birliklerinin sınırı yaklaşık 1 metre ihlal ettiğini ve ivedi müdahale sonucu bu güçlerin geri çekildiğini duyurmuştu.

İsrail Ordu Sözcülüğü ise Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü (UNIFIL) kontrolündeki Mavi Hat'ın Lübnan tarafında "onlarca şüphelinin toplandığını ve bu kişilerin bölgedeki sınır çiti çevresindeki İsrail ordusunun faaliyetlerini engellemeye çalıştığını" savunmuştu.

Lübnan ile İsrail arasında, 87 kilometrelik sınır bulunuyor; iki taraf arasında zaman zaman farklı gerekçelerle gerginlik yaşanıyor. Lübnan-İsrail sınırını temsil eden "Mavi Hat", 1978'de kurulan UNIFIL tarafından denetlenip korunuyor.

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR