Kuzey Ege'deki çadır ve karavan kamplarına ilgi nedeniyle bayram rezervasyonları tamamen doldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesi arasındaki 145 kilometrelik sahil şeridinin de içinde bulunduğu Kuzey Ege'ye tatilcilerin ilgisi artıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 04-07-2022 13:00
Kuzey Ege'deki çadır ve karavan kamplarına ilgi nedeniyle bayram rezervasyonları tamamen doldu

 

Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arasındaki iki iş  gününün idari izin olarak açıklanması ile iç turizmin önemli destinasyonlarından Kuzey Ege'de tatillerini geçirmeyi düşünenler. çadır ve karavan kampları içinde rezervasyon yoğunluğu oluşturdu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile beraber Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesi arasında olan 145 kilometrelik sahil şeridini kapsayan Kuzey Ege'ye tatilcilerin ilgsi büyüyor.

Bölgedeki kamp alanına çadırıyla gelerek konaklayanlardan gecelik kişi başı 75 lira, karavanıyla gelenlerden ise kişi başı ücrete ek olarak 150 lira alınıyor. Çadır kiralayanların ödediği ücrete, yatak, masa, sandalye, mutfak, duş ve tuvalet kullanımı da ücret dahil ediliyor.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Yahya Yavuz, AA muhabirine, Kuzey Ege'nin doğa, termal ve tarih turizmi konusunda çeşitli seçeneklere sahip olduğunu söyledi.

Edremit Körfezi'nin özellikle iç turizme hizmet verdildiğini söyleyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Kuzey Ege'deki birçok otel, motel ve pansiyonlar neredeyse Kurban Bayramı rezervasyonlarını kapattı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Kurban Bayramı tatiline aradaki iki günün de dahil edilmesiyle bölgemiz yerli turistler tarafından oldukça rağbet gördü. Bölgemizde hizmet veren onlarca çadır ve karavan kamp alanları da hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştı. Doğayı ve sakinliği tercih edenler çadır ve karavan kamplarda bayram tatilini geçirecek."

 

Kamplarda rezervasyon yaptırmadan yola çıkmayın önerisi

Burhaniye ilçesi Ören Sahili'nde çadır kampı işletiyor olan Attila Altın da Kurban Bayramı rezervasyonlarının bir ay öncesinden tamamen dolduğunu belirtti.

Bayram tatiline çıkacakların kamplarda rezervasyon yaptırmadan yola çıkmamasını tavsiye eden Altın, "Çünkü kampımız doldu. Kimse rezervasyonsuz veya bilgi almadan yola çıkmasın. Herkes yola çıkmadan önce bir telefon açsın. Kurban Bayramı sonrasında rezervasyonlar açık. Bayramdan sonra rezervasyon talepleri olabilir. Yerimiz var. Gelmek isteyenler gelebilir." ifadelerini kullandı.

Edremit ilçesi Güre Mahallesi'ndeki sahilde çadır kampı işleten Halil Görmen ise şu anda bayram tatili için yüzde 70'in üzerinde doluluğu yakaladıklarını belirterek, Kurban Bayramına bir gün kala yüzde 100 doluluğa ulaşacaklarını belirtti.

(AA Haber)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR