Kültür ve Turizm Bakanlığından "bağımlılık" temalı Türkçe oyun yazma yarışması düzenlenecek

Son başvuru tarihi 30 Aralık olan yarışmada, birinci eserin sahibi 45 bin, ikinci 42 bin 500, üçüncü de 40 bin lira ödülün taktim edilecektir. Sonuçlar ise 27 Mart 2023 tarihinde açıklanacaktır.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-07-2022 15:16   Güncelleme : 07-07-2022 15:23
Kültür ve Turizm Bakanlığından

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerli yazarları ve eserlere teşvik etmek için internet, madde kullanımı, kumar vb tüm bağımlılık unsurlarının tiyatro gözüyle ele alınarak farkındalığın artması için "bağımlılık" konulu ödüllü oyun yazma yarışması düzenliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DT) yarışma için bugün'den başlayarak başvuruları kabul edicek.

Son başvuru tarihini 30 Aralık olarak belirledikleri bu yarışma ile ulusal tiyatro kültürünün tekrardan canlandırılması, zenginleştirilmesi, Türk tiyatrosuna özgün yapıtların, yeni bakış açılarının kazandırılması da sağlanmayı amaçlıyor.

Yarışmaya yurt içinden veya yurt dışında olmanız önemsenmeyen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkçe bilen yazarlar başvurabilecek.

Katılan eserler, Devlet Tiyatroları Edebi Kurul üyeleri tarafından tema, konu, dil, karakter, süre, dramatik oyun yazım tekniği, özgünlük ve amaca uygunluk açısından değerlendirip puanlanacak.

- Dereceye giren oyunlar DT repertuvar havuzuna alınacak

Yarışma sonuçları 27 Mart 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile DT'nin internet sitelerinde ve kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak açıklama ile duyurulacak.

Dereceye giren oyunlar DT repertuvar havuzuna alınacak. Yarışmada birinciye 45 bin, ikinciye 42 bin 500, üçüncüye de 40 bin lira ödül taktim edilecektir.

Ayrıca, birinci mansiyon ödülü sahibi 37 bin 500, ikinci ise 35 bin lira ödül taktim edilecektir.

İnternet, madde kullanımı, kumar gibi her türlü bağımlılık unsurlarının tiyatro çerçevesinde ele alınarak farkındalığın artırılması beklenen yarışmaya ilişkin usul ve esaslara "https://www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR