Kosova'da Bir Sırp Vatandaşının Yaralanmasıyla İlgili 4 Polis Açığa Alındı

Kosova'nın kuzeyinde dün gece bir Sırp vatandaşının silahla yaralanması olayıyla ilgili 4 polis memurunun açığa alındığı bildirildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 17:40
Kosova'da Bir Sırp Vatandaşının Yaralanmasıyla İlgili 4 Polis Açığa Alındı

 Kosova'nın kuzeyinde dün gece bir Sırp vatandaşının silahla yaralanması olayıyla ilgili 4 polis memurunun açığa alındığı bildirildi.

Kosova polisince yapılan açıklamada, "Polis birimlerinin olay yerinde yaptığı incelemeler ve sunulan delillerin incelenmesi sonucunda bir polis memurunun yaralanma olayına karışmış olabileceğini gösteren delillere ulaşılmıştır. Sağlanan bilgi ve kanıtlara dayanarak, polis memuru hakkında, olay ve olaya dahil olması hakkında rapor vermediği için uzaklaştırma tedbirleri uygulandı. Olaya karışması olası olan diğer üç memur hakkında da uzaklaştırma tedbirleri alındı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kosova polisinin, yetkisine uygun olarak olaya kimin dahil olduğuna bakmadan, adil ve tarafsız bir şekilde halkı bilgilendirmeye devam edeceğine vurgu yapıldı.

Öte yandan, Kosova polisinin, soruşturmanın devamı için Kosova Polis Müfettişliği ve yetkili savcılığı da bilgilendirdiği ifade edildi.

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic, bir Sırp vatandaşının, Kosova Özel Polis Birliği (ROSU) tarafından silahla yaralandığını bildirmişti.

Petkovic, yerel medyaya yaptığı açıklamada, dün gece Milan Jovanovic isimli bir Sırp vatandaşının Leposavic-Mitrovica yolunda ateşli silahla yaralandığını iddia ederek, "Kendisi bir taksici. Kosova polisi hiçbir uyarıda bulunmadan kendisine ateş etti." ifadelerini kullanmıştı.

Yerel medyada ayrıca, Jovanovic'in ameliyata alındığı ve durumunun stabil olduğu bilgisi de paylaşıldı.

- Sırbistan-Kosova ilişkileri

Kosova, 117 ülke tarafından bağımsız devlet olarak tanınmasına rağmen, kuzeyinde devam eden etnik gerginlikler ve Birleşmiş Milletlere üye olamaması nedeniyle "Avrupa'nın donmuş ihtilaf bölgeleri"nden biri olarak nitelendiriliyor.

Sırbistan, 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyor.

Belirli aralıklarla karşı karşıya gelen Sırbistan ve Kosova, Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında ilişkilerin normalleşmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için ortak yol bulmaya çalışıyor.

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 18 Mart'ta AB'nin arabuluculuğunda Kuzey Makedonya'nın Ohri kentinde yaklaşık 12 saat süren müzakerelerde iki ülke ilişkilerinin normalleşmesini sağlayacak anlaşma konusunda mutabakata varmıştı.

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR