KKTC'li bisiklet sporcusu Kaplan, Hataylı depremzede kick boksçu Sürücü'ye maddi destekte bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden milli bisiklet sporcusu Emre Kaplan, elde ettiği ödülün bir kısmı ile 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde aile bireylerini kaybeden Hataylı kick boksçu Burak Sürücü'ye nakdi destekte bulundu.

YEREL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 15:29
KKTC'li bisiklet sporcusu Kaplan, Hataylı depremzede kick boksçu Sürücü'ye maddi destekte bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) milli bisiklet sporcusu Emre Kaplan, elde ettiği ödülün bir kısmı ile 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde aile bireylerini kaybeden Hataylı kick boksçu Burak Sürücü'ye nakdi destekte bulundu.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kaplan ve depremden sonra KKTC'deki amcasının yanında yaşamaya başlayan Sürücü'yü Büyükelçilik'te kabul etti.

Türkiye Genç Milli Bisiklet Takımı'na seçilme başarısı gösteren lise öğrencisi Emre Kaplan, kendisi gibi öğrenci olan depremzede kick boksçu Burak Sürücü'ye, yarışlardan kazandığı 10 bin lirayı Büyükelçi Feyzioğlu'nun huzurunda teslim etti.

Büyükelçi Feyzioğlu, her iki sporcuya da kalem hediye etti.

Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, "Burak Sürücü, bizim evladımız, Antakya’dan geldi. Bize emanet, amcasına emanet, Türkiye’ye emanet ve artık KKTC’ye emanet. Emre, önemli bir ödül kazandı ve 'Canımız yanıyor, yüreğimiz kanıyor, bir şeyler yapmalıyım. Bu ödülle merhem olabilir miyim?' dedi ve biz de iki delikanlıyı burada buluşturalım, iyilik buluşsun istedik." dedi.

KKTC'li bisikletçi Emre'ye yüksek ahlaklı davranışı ve yüce gönüllülüğü için teşekkür eden Feyzioğlu, Sürücü'nün yaşadığı trajediye rağmen ayakta kalmayı başardığını ve bundan sonra da başarılı olacağına inandıklarını kaydetti.

Feyzioğlu, "Sporcu olmak böyle bir şey işte. Hem yüksek ahlak hem yüce gönüllülük, yardımseverlik, dayanışma. Spor yapmak sadece enerji harcamak değil. Sporcu olmak bu özelliklerle birlikte gerçekleşen üst seviye bir statü aslında." diye konuştu.

Hataylı sporcu Burak Sürücü de KKTC’de eğitimine devam edeceğini belirterek deprem sonrası zor bir süreçten geçildiğini ama güzel günlere kavuşmayı umut ettiklerini kaydetti.

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR