Karmod Hatay İskenderun'da Kalıcı Konutlar İnşa Ediyor

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya: "Hatay'daki bu projeyle birlikte bireysel olarak talep edilen kalıcı konut kurulumlarımız Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri genelinde devam ediyor"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-04-2023 16:51
Karmod  Hatay İskenderun'da Kalıcı Konutlar İnşa Ediyor

Karmod Prefabrik, Hatay İskenderun'da kalıcı konutların inşasına başladı.

Şirket açıklamasına göre, ilk etapta projelendirilen 45 adetlik prefabrik konutun kurulumunun tamamlanmasına az kaldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, hazır evlerin hızlı kurulum avantajıyla deprem bölgesinde konut sorununu çözmede büyük kolaylıklar sağladığını ifade etti.

Tamamen fabrika ön üretimli konutları sahada başka malzemelere ihtiyaç duymadan kısa zamanda kurduklarını aktaran Çankaya, "Cıvata somunlu ve geçmeli üretim modeli montajı inanılmaz oranda hızlandırıyor. Aynı zamanda prefabrik evlerimizin kurulumda çok az iş gücüne ihtiyaç duyuluyor. Örneğin bu projede toplam 28 personelimiz görev alıyor. Üç kişilik bir ekip tek katlı 2+1 evin kurulumunu 3 günde tamamlıyor. Bina kurulumuyla birlikte elektrik ve su tesisat uygulamalarının projeye uygun yapılması da bu süreye dahil." değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya, 70'i konteyner 20'si de kalıcı prefabrik ev olmak üzere her gün deprem bölgesine 90 konut ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgedeki konut açığının kısa zamanda kapatılmasına katkı sağlamak için üretim tesislerimiz 24 saat esasına göre çalışmaya ediyor. Kalıcı konutlar için de prefabrik ev üretim ve sevkiyatlarımız ara vermeden sürüyor. Hatay'daki bu projeyle birlikte bireysel olarak talep edilen kalıcı konut kurulumlarımız Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri genelinde devam ediyor."

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü için İskenderun'da inşa edilen 45 adetlik prefabrik ev 2+1 planda projelendirildi. Proje kapsamında iki farklı ölçüde üretilen evlerden 33'ü 51 metrekare, 12'si de 82 metrekare büyüklüğe sahip. Konutların kullanımı İskenderun, Antakya ve Dörtyol Orman İşletme çalışanlarına tahsis edilecek.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR