Kahire Yunus Emre Enstitüsü içinde Türkçe öğrenim gören Mısırlı öğrenciler toplandılar.

Mısır’ın başkenti olan Kahire'deki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) çevrim içi Türkçe eğitim alan Mısırlı öğrenciler “Türk Kültürüyle Tanışma” etkinliğinde bir araya toplandı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-06-2022 10:00   Güncelleme : 30-06-2022 15:07
Kahire Yunus Emre Enstitüsü içinde  Türkçe öğrenim gören Mısırlı öğrenciler toplandılar.

 

Kahire YEE’de düzenliyor olan etkinliğe Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz ve enstitü içinde çevrim içi Türkçe eğitim alan yaklaşık 400 Mısırlı öğrenci katıldı.

Programdan sonra AA muhabirine değerlendirmede bulunan Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Şen, “Burada çok sayıda Mısırlı genç, çoğunluğu kadın, kız öğrenci gördüm. Gerçekten kendileriyle yaptığım görüşmelerde de Türkiye’ye ve Türk kültürüne karşı çok sıcak, samimi, artan bir ilgi gözlemledim.” diyerek sözlerine devam etti

Neredeyse 10 gün önce Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak atandığını hatırlatan Şen, şöyle devam etti.

“Yunus Emre Enstitümüz 10 yıldır faaliyetlerini hiç aksatmadan doğru bir şekilde sürdürüyor ve son dönemde senelik 5-6 bin öğrenciye Türkçe eğitim kursları veriyor. Hatta son yapılan başvuruların 7 bine ulaştığını öğrendim. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

 

"Türkiye-Mısır ilişkilerinde çok daha olumlu gelişmeler olacağını söyleyebilirim”

Türkiye-Mısır ilişkilerine de değinen Şen, iki ülkenin kökleri ve geçmişi çok derin iki kardeş millet olduğunu bildirdi.

Türk ve Mısır halklarının, kültürel ve tarihi bağların farkında olduğunu dile getiren Şen, “Önümüzdeki dönemde benim göreve başladığım Anla beraber Türkiye-Mısır ilişkilerinde çok daha olumlu gelişmeler olacağını da söyleyebilirim. Bu yönde uğraşlarımız devam ediyor. İlk olarak lültür, sanat, ekonomi ve ticaret olmak üzere ilişkilerimizin birden fazla alanda gelişerek çok daha iyi noktalara geleceğine inancım tam.” diye konuştu.

Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz da program kapsamında yaptığı açılış konuşmasında Türkiye ile Mısır arasında dostluk ve kültür köprüleri kurmayı amaçladıklarına vurgu yaptı.

 

Boyraz, Mısırlı kurs öğrencilerine hitaben, “Sizde Türkçe öğrenerek adımları atılan bu dostluk köprüsünün en önemli ayağını oluşturuyorsunuz. İleride de her iki ülke ilişkilerinde büyük roller üstleneceğinize inancımız tamdır.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Enstitüde “Türkçe Dünyanın Her Yerinde” sloganıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde Kahire YEE tarafından hazırlanan ‘Geleneksel Türk Kıyafetleri’ sergisini gezen öğrencilere Türk halk oyunları gösterileri ve Türk müziği dinletisi sunuldu.

 

Enstitüde “Türkçe Dünyanın Her Yerinde” sloganıyla yapılan program bünyesinde Kahire YEE tarafından hazırlanan ‘Geleneksel Türk Kıyafetleri’ sergisini gezen öğrencile için Türk halk oyunları gösterisi ve Türk müziği dinletisi sunuldu.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR