İzmir'de Yolsuzluk Operasyonu

İzmir Menderes Belediyesi için gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda 27 şüpheli yakalandı

YEREL
Giriş Tarihi : 04-07-2022 12:35
İzmir'de Yolsuzluk Operasyonu

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen, Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma çerçevesinde "ihaleye fesat karıştırma" suçu kapsamında çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapılarak yaklaşık 10 milyon liralık kamu zararının oluşmasından sorumlu bulundukları iddiasıyla 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonda aralarında belediyenin temizlik işleri, yazı işleri, fen işleri ve mali işler müdürlerinin de bulunduğu şüphelilerden 27'si yakalandı, 1 zanlıyla ilgili ise çalışmanın devam ettiği belirtildi.

"Operasyon geçmiş döneme ait" açıklaması

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yaptığı açıklamada yazılı olarak, operasyona konu olan soruşturmanın kendi yönetim dönemlerinden öncesi olan 2018 yılına ait olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan, bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış, şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebetle konuyla ilgili yasal sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız."

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR