İzmir'de Dört Fuar Kapılarını Açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına siyah kurdele ile açılan fuarlarda kurulan dayanışma mutfağında, İzmir'de misafir edilen depremzedeler için yemek yapıldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 15:25
İzmir'de Dört Fuar Kapılarını Açtı

4. Uluslararası Otel Restaurant, Cafe, Çamaşırhane Ekipmanları, Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA Fair), Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri Fuarı (Food Fair Türkiye), kapılarını açtı.

Fuar İzmir'deki açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'nin son 100 yılında yaşadığı en büyük doğal afetlerden biri olduğunu belirtti.

15-18 Şubat'ta planlanan, ancak depremler nedeniyle ertelenen fuarların depremler sonrası ilk organizasyonlar olduğunu kaydeden Özuslu, "Deprem bir kere daha gösterdi ki eğer depreme hazırlanmazsak, dirençli kentler oluşturmazsak, bugünden topyekün bir çaba içine girmezsek hepimiz büyük bir sorumluluk altında kalacağız. İzmir'in daha dirençli, daha yaşanabilir bir kent olması için kim ne yapıyorsa başımızın üstünde taşımaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Fuarda, depremde hayatını kaybedenler anısına, kırmızı yerine siyah açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi, GL Platform Fuarcılık, İzmir Aşçılar Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası'nın işbirliğinde kurulan dayanışma mutfağında, İzmir'de misafir edilen depremzedeler için yemek yapıldı.

Yemekler, İzmir'deki depremzedelere akşam öğünü olarak ulaştırılacak.

GL Platform tarafından düzenlenen fuarlar, 9 Mart'ta sona erecek.

Yaklaşık 400 firmanın yer aldığı fuarlara 18 bini aşkın profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Yurt dışından 250 profesyonel satın almacı ile ikili iş görüşmelerin gerçekleştirileceği organizasyonlarda, paneller de yapılacak.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR