İsveç: Türkiye ile İsveç suçluların iadesi konusunda yakından iletişimde olacak

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile suçluların iadesi konusunda işbirliğine gidileceğini söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 10:45
İsveç: Türkiye ile İsveç suçluların iadesi konusunda yakından iletişimde olacak

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzaladığı üçlü muhtıranın ardından bu sabah Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye açıklamalarda bulundu.

Madrid'de Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında 'Üçlü Muhtıra' imzalandı. Türkiye, Madrid'deki 'Üçlü Muhtıra'yla terörle mücadelede ciddi kazanımlar elde etti Andersson, "Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalog kuracağız. Terörle nasıl mücadele ettiğimizi uluslararası hukuk çerçevesinde konuşup anlatacağız." dedi.

Süreci yapıcı olarak değerlendiren Başbakan, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımızla çalıştık, Erdoğan ile telefon görüşmeleri yaptık. Bir odada üç kişi oturuyorsa ve anlaşmak istiyorsa, bunu yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Andersson, "Bu süreçte kim daha çok taviz verdi? " sorusunu ise cevaplamak istemedi.

Diğer bir yandan, terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh, Türkiye ile üçlü muhtıra imzalanmasına ilişkin "kendileri için kara bir gün olduğunu" söyleyerek, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalara başlayacağını açıkladı.

TV4 televizyonuna konuşan Kakabaveh, Linde hakkında gensoru önergesi verebilmek için mecliste 35 milletvekilinin imzasının gerektiğini ve bu yönde hareket edecek 35 milletvekilinin de mecliste bulunduğunu iddia etti.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR