İstanbul'daki SGK Binalarında EYT Yoğunluğu

EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen vatandaşlar, prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek, hizmet döküm güncellemesi yapmak için sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen Kezban Çendik: "Yıllardan beri mağduriyetimizdi. Cumhurbaşkanımız sağ olsun, dün akşam açıklama yaptı. Çoluk çocuk televizyonlara yapıştık" YENİ RÖPORTAJLAR EKLENDİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 12:21   Güncelleme : 29-12-2022 12:22
İstanbul'daki SGK Binalarında EYT Yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan düzenlemeyi açıklamasının ardından vatandaşlar, İstanbul'daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde yoğunluk oluşturdu.

EYT düzenlemesinden faydalanarak emeklilik hakkını kullanmak isteyen yüzlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçelerdeki SGK binalarına gelmeye başladı.

Prim günlerini hesaplatmak, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek ve hizmet döküm güncellemesi yapmak isteyen vatandaşlar, ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde sıraya girdi.

Polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı ilçelerdeki SGK binalarının önünde güvenlik önlemi aldı.

- "Benim için piyango oldu"

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvuran vatandaşlar, bina önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar bahçedeki masalarda, bankların üzerinde, araçların cam ve kaportalarında borçlanma dilekçe formlarını doldurdu.

EYT düzenlemesinden yararlanmak için doldurduğu talep formunu SGK'ye veren 46 yaşındaki Emrah Seven, "Benim için piyango oldu. Reis'ten Allah razı olsun. Bu bizim hakkımızdı zaten." dedi.

Askerlik borçlanması için form dolduran Bedir Gürbüz, "Uzun zamandır bekliyorduk, Reis'ten bekliyorduk. Bakalım ne olacak? İnsanlarımıza hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

SGK binası önünde bekleyen Yücel Çeştepe ise yoğunluktan yakınarak, EYT'lilerin yıllardır seslerini duyurmaya çalıştığını söyledi.

- "Çok mutluyum"

Beşiktaş Sosyal Güvenlik Merkezi önünde sabah erken saatlerden itibaren gelen vatandaşlar, işlemlerini yaptırmak için bina önünde sıraya girdi.

Sırada bekleyen Mahmut Dönmez, hayırlısıyla 7,5 yıl kadar erken emekli olacağını dile getirdi.

Biraz gün eksiğinin olduğunu anlatan Dönmez, "Askerlik borçlanması yapacağım. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Doğum borçlanması yapmak için merkeze gelen Semra Şahin de "Sabah 08.30'dan beri kuyruktayız. Emekliliğe bir yılım kaldı. Onu ödemek için buradayım. Çok mutluyum." diye konuştu.

- "Dört gözle bekliyorduk"

Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezi önünde sıraya giren vatandaşlar uzun sıra oluşturdu. Zabıta ekipleri yoğunluğun yaşandığı binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Doğum borçlanması dilekçesi vermek için sırada beklediğini söyleyen Kezban Çendik, "Yıllardan beri mağduriyetimizdi. Cumhurbaşkanımız sağ olsun, dün akşam açıklama yaptı. Çoluk çocuk televizyonlara yapıştık. Dört gözle bekliyorduk, mağduriyetimiz giderildi. Çok çok mutlu olduk." dedi.

Uzun süredir sırada beklediğini belirten Bişar Yerli, "Allah nasip ederse beklediğimize değecek. Erken girişim var ama primim az. Yaş sınırı da kalktı, bizim için iyi oldu. Evrakımızı teslim edeceğiz." diye konuştu.

Havva Özaslan, EYT düzenlemesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, 2 yıldır beklediğini bildirdi.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR