İstanbul'da Birlikte Yaşadığı Kişiyi Baltayla Öldüren Kadına 20 Yıl Hapis Cezası

Mahkeme heyeti, 24 yıl hapse çarptırdığı Afganistan uyruklu Fazilet Azimi'nin cezasında duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaptı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 12:27
İstanbul'da Birlikte Yaşadığı Kişiyi Baltayla Öldüren Kadına 20 Yıl Hapis Cezası

Zeytinburnu'nda birlikte yaşadığı kişiyi uyurken baltayla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Afganistan uyruklu Fazilet Azimi, duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yapılarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Azimi ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Fazilet Azimi, eşinin kendisine çok şiddet uyguladığını söyledi.

Çocukları için çok mücadele verdiğini savunan Azimi, "O, beni öldürmeye çalıştı. Ben kendimi savundum ama yine de pişmanım. Çocuklarıma babalık yapmıyordu. Çocuklarım beni bekliyorlar. Maktul beni dövdüğünde kendinden geçerdi. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Söz alan sanık avukatı da müvekkilinin beraatini istedi.

Davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında "haksız tahrik altında beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme" suçundan 24 yıl hapis cezasına hükmetti. Heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı bu cezayı 20 yıla indirdi.

- Ağırlaştırılmış müebbet istenmişti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 57 yaşındaki maktul Hasan Özbek ile 29 yaşındaki sanık Fazilet Azimi'nin birlikte yaşadıkları ve 2 çocukları olduğu anlatılmıştı.

Aralarındaki geçimsizlik nedeniyle Özbek'e husumet besleyen sanık Azimi'nin, maktulü öldürmeye karar verdiği, bunun için balta temin ettiği belirtilen iddianamede, sanığın 24 Kasım 2019'da salondaki yer yatağında uyurken Özbek'i, kafasına 13'ü öldürücü nitelikte 15 kez baltayla vurarak öldürdüğü ifade edilmişti.

İddianamede sanığın, "maktule beslediği husumet, işlemeyi düşündüğü suç için elverişli balta temin etmesi, maktulün uyumasını beklemesi, suçun işlendiği saat ve uzun bir süre maktulün başında bekleyerek kesin öldüğünü anladıktan sonra komşusundan yardım talep etmesi" bütün olarak değerlendirildiğinde eylemin tasarlayarak gerçekleştiği kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Fazilet Azimi'nin "beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR